Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Audierea ministrului Apărării în ședința…

Audierea ministrului Apărării în ședința plenară, amânată: „Cu scuzele de rigoare, promite să vină la următoarea invitație”

Foto: politia.md

La cererea PAS, ministrul Apărării urma să vină joi, 18 iunie, în ședința de plen să fie audiat pentru a oferi exlicații în fața deputaților privind deplasarea celor 75 de militari la Moscova în perioada pandemiei de COVID-19. Însă, secretariatul Parlamentul a anunțat că Alexandru Pînzari este într-o deplasare la nordul republicii și nu poate satisface cerea parlamentarilor.

 „Cu scuzele de rigoare, promite să vină la următoarea invitație”, a anunțat secretarul general al Parlamentului.

„A fost un vot în Parlament. Dacă domnul ministru a plecat dimineață, până a exista acest vot, este o chestiune. Dar dacă, cumva, noi vom afla că domul Pînzari a plecat după ce noi am votat chemarea, va fi o chestiune foarte gravă. O lipsă de respect față de Parlament. Urmează să analizăm când domnia sa a plecat la nord”, a menționat Litvinenco.

În replică, șefa Legislativului a spus „voia boierului. Analizați vă rog”.

V-am întrebat azi sau mâine, ați spus că azi. Vă dați seama că miniștrii nu stau aștepte când vor fi chemați în Parlament. Eu am încercat cumva să gestionez această situație. Dvs. nu m-ați auzit”, a mai comentat Greceanîi.

Pe 14 iunie, 75 de militari moldoveni au plecat în Rusia, țară cu 8.835 de cazuri noi de COVID-19, pentru a participa la paradă.

Militarii moldoveni au plecat în Federația Rusă în timp ce țara se află pe locul 3 în lume după numărul de cazuri de COVID-19 – 528.964.