Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) Manifestație de solidaritate cu…

(VIDEO) Manifestație de solidaritate cu poporul francez în fața Ambasadei Franței la Chișinău

În semn de solidaritate cu victimele atentatelor teroriste din 13 noiembrie curent, care au avut loc la Paris, peste 200 de persoane au ținut un minut de reculegere la Ambasada Franței din Chișinău.

La manifestație au participat politicieni, oameni de creație și cetățeni simpli din Chișinău. Participanții au venit cu lumânări, bentițe tricolore în culorile naționale ale Franței și flori.

Prezent la eveniment, premierul interimar în Republica Moldova, Gheorghe Brega, a declarat că a discutat cu Președintele RM, Nicolae Timofti, ca ziua de luni să fie decretată zi de doliu, în legătură cu atentatele teroriste comise în Franța. Ulterior, Nicolae Timofti a semnat acest Decret, ziua de 16 noiembrie 2015 fiind declarată drept zi de doliu.

„Întru comemorarea victimelor atentatelor teroriste, comise în noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2015 în capitala Republicii Franceze, orașul Paris, şi în semn de profundă compasiune faţă de poporul francez şi de solidaritate cu el, Preşedintele Republicii Moldova decretează ziua de 16 noiembrie drept zi de doliu”, se arată într-un comunicat al Președinției.

În urma atentatelor ce au avut loc vineri seară în Paris au decedat 128 de persoane. Atentate au fost revendicate de gruparea teroristă Statul Islamic.

Sursa VIDEO: https://zdg.md/web