Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Explozie la o fabrică…

VIDEO Explozie la o fabrică de rachete din Ankara. Cinci persoane și-au pierdut viața

În dimineața zilei de sâmbătă, 10 iunie, o explozie a avut loc la fabrica de rachete și explozibili a Industriei de Mașini și Produse Chimice din Ankara, anunță Ministerul Apărării al Turciei. Potrivit autorităților turcești, motivul exploziei ar fi fost, probabil, o reacție chimică ce a avut loc în timpul producției dinamitei.

„Azi dimineaţă la ora 08.37 o explozie a avut loc la fabrica de rachete și explozivi Elmadağ. Din păcate, am pierdut cinci dintre frații noștri care lucrau acolo. Înregistrările video de la cameră sunt disponibile până la momentul exploziei. Pe acest caz a fost începută o anchetă judiciară și administrativă”, a declarat Ministrul Apărării Naţionale a Turciei, Yașar Güler.

Acesta mergea spre Hatay când a avut loc explozia, pentru a efectua inspecţii pe linia de frontieră, dar ulterior și-a întrerupt programul şi s-a întors la Ankara.

Guvernatorul provinciei Ankara, Vasip Şahin a declarat că explozia ar fi fost probabil cauzată de o reacție chimică în timpul producției dinamitei.

Vitrinele magazinelor și caselor din regiune au fost spulberate de forța exploziei, se arată în raport, scrie ABC News.