Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Cum răspunde la întrebările…

VIDEO Cum răspunde la întrebările jurnaliștilor candidatul PSRM desemnat câștigător la funcția de director general al „RED-Nord”

În cursa pentru șefia Întreprinderii de Stat „Rețelele Electrice de Distribuție Nord” (RED-Nord), care asigură distribuția a circa 30 la sută din energia electrică utilizată în R. Moldova, au fost înregistrați trei candidați. NordNews a scris anterior că este vorba de Oleg Petelca, Vitalie Prisacari, Octavian Blaj, CV-ul cărora nu a fost făcut public. Astfel, ulterior, reporterii de la NordNews au mers să discute în parte cu fiecare candidat, ca să vadă nivelul de pregătire pentru funcția respectivă.

Respectiv, primul candidat pe care l-au abordat reporterii este Vitalie Prisacari, fiul consilierului municipal din Bălți, Iurie Prisacari, membru al Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM). Acesta a declarat pentru NordNews că are o experiență în fucție de conducere de peste 15 ani, iar la capitolul cunoașterii limbii de stat (română) ar sta bine. Totuși, răspunsurile oferite în interviu ridică mai multe semne de întrebare în acest sens.

Pe 9 aprilie, urmare a desfășurării concursului pentru ocuparea funcției vacante de director general al S.A. „RED – Nord”, Comisia de selectare a candidatului, a desemnat în calitate de învingător al Concursului pentru funcția de director general, candidatura lui Vitalie Prisacari.

În CV-ul său, publicat după desemnarea în funcție, se arată că Prisacari a deținut anterior funcția de director general la SC Аlаrm Centru SRL din Bălți, o entitate care se ocupă cu supravegherea și securitatea, manager de proiect la o entitate din Cipru, precum și funcția de director la o cafenea din Bălți.

Este absolvent al Facultății de Drept din Bălți, potrivit CV-ului. În același document, la capitolul competențe, acesta indică, printre altele „inteligență de nivel superior”.

De asemenea, în declarația sa de avere, Prisacari arată că ar fi proprietarul a două apartamente și a unui automobil marca Mercedes S350, dobândit în 2019, pe care ar fi plătit 10 mii de euro.