Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/Alegeri prezidențiale în Rusia: Votanții…

VIDEO/Alegeri prezidențiale în Rusia: Votanții „atacă” urnele de vot cu Molotov și verde de briliant

În mai multe regiuni ale Rusiei, în urnele de vot a fost turnat verde de briliant și cerneală. Totodată, la o secție de votare din Kogalîm, o localnică a încercat să dea foc urnei de vot cu un cocktail Molotov, transmite Novaya Gazeta.

Mai multe manifestații anti-Putin au loc la unele secții de votare din Federația Rusă.

O femeie a încercat să dea foc unei urne de vot în Districtul autonom Hantî-Mansi, Federația Rusă, transmit canalele de Telegram.

La o secție de votare din Kogalîm, o localnică a încercat să dea foc urnei de vot cu un cocktail Molotov. Focul a fost stins de un ofițer al Ministerul pentru Situații Excepționale.

„Aduceți-mi soțul înapoi” – o alegătoare a ars buletinul de vot cu o astfel de inscripție, în căsuța destinată lui Vladimir Putin.

Un dosar penal a fost deschis la Moscova împotriva unei femei care a turnat verde de briliant într-o urnă de vot.

„Fata a intrat în clădire cu un borcan cu verdeață și a turnat lichidul în urnă, strigând sloganuri pro-ucrainene. Fata a fost reținută și a fost deschis un dosar împotriva ei în temeiul articolului 141 din Codul penal al Federației Ruse (obstrucționarea exercitării drepturilor electorale sau a activității comisiilor electorale). Ea riscă o pedeapsă de la 3 la 5 ani.

Un caz similar a avut loc astăzi în orașul Borisoglebsk, regiunea Voronej. Acolo, o femeie a venit la secția de votare din microdistrictul de sud-est și, în timpul votului, a turnat verde în urna de vot.

Între 15-17 martie, în Rusia se desfășoară al optulea scrutin prezidenţial din istorie, alegeri la care actualul lider de la Kremlin, Vladimir Putin, aspiră să fie reales pentru un al cincilea mandat.