Principală  —  IMPORTANTE   —   UPDATE/ A fost găsită posibila…

UPDATE A fost găsită posibila martoră pe cazul fetei de 19 ani din Orhei, dispărută

Colaj ZdG

UPDATE 12:03 Poliția anunță că a fost identificată posibila martoră pe cazul fetei de 19 ani din Orhei, dispărută de pe 12 aprilie. Aceasta este interogată.

„Tânăra, posibil martor, a fost identificată și la moment este audiată de polițiști. Mulțumim tuturor pentru colaborare”, se arată în mesajul Poliției.

Știrea inițială

Poliția anunță că a identificat o persoană care poate fi martoră pe cazul tinerei de 19 ani, dispărute după ce a urcat într-o mașină de ocazie pe o stradă din Orhei. După cum au arătat imaginile de pe camerele de monitorizare a traficului, în acea seară în automobil, alături de bărbat, a mai fost o altă tânără.

Mașina de ocazie în care a urcat fata dispărută a fost fixată de camerele de monitorizare a traficului, spre Chișinău, cu puțin timp înaintea reținerii bărbatului.

„Suspectul avea alături o tânără care poate fi martor important pe acest caz. Rugăm fata din imagine și persoanele care o recunosc să ne informeze. Identitatea fetei și sursele de informare vor fi protejate de Poliție. Mizăm pe colaborarea tinerei cu organele de drept, declarațiile ei sunt foarte importante pentru găsirea fetei dispărute”, comunică Poliția.

Poliția îi îndeamnă pe cei care cunosc careva informații să contacteze la numărul 060033442.

Foto: IGP

Pe 12 aprilie o tânără de 19 ani a urcat într-un automobil de ocazie, pe strada 31 august din Orhei, ora 21:00, și a plecat într-o direcție necunoscută.

Poliția R. Moldova a anunțat miercuri, 17 aprilie, despre reținerea în ajun a unui bărbatului de 45 de ani. Potrivit oamenilor legii, acesta se afla la volanul mașinii de ocazie în care a urcat tânăra.

Bărbatul de 45 de ani a fost reținut pentru 72 de ore, iar fata încă nu a fost găsită. Acesta nu colaborează cu ancheta. La moment, polițiștii stabilesc mai multe circumstanțe și repere, care ne-ar ajuta să localizăm tânăra. Fata este în continuare căutată în toate fâșiile forestiere, bazine acvatice, clădiri părăsite și locuri nepopulate, stațiile de vulcanizare, spălătorii auto, stâni și alte locații”, se arată în comunicatul Poliției.

Vineri, 19 aprilie, șoferul mașinii a fost plasat în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile în Penitenciarul 13. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Orhei, potrivit radiomoldova.md.