Principală  —  IMPORTANTE   —   Șoferul mașinii în care a…

Șoferul mașinii în care a urcat fata de 19 ani de la Orhei, dispărută, este un fost polițist. Detalii despre viața și activitatea acestuia

Foto: Facebook

UPDATE 14:00 Poliția a anunțat că a identificat corpul neînsuflețit al tinerei într-o fâșie forestieră, la aproximativ 21 de km de la localitatea Chițcanii Vechi, raionul Telenești, cu deplasare pe drum de țară.

Bărbatul de 45 de ani, care se afla la volanul mașinii de ocazie în care a urcat fata de 19 ani din Orhei, dispărută, este un fost polițist. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Alexandru Tăburceanu, primarul localității Chițcanii Vechi, unde a trăit ultimii ani șoferul automobilului.

Bărbatul, pe nume Gheorghe Cotorobai, este absolvent al Colegiului de Poliţie ,,Dimitrie Cantemir” și a fost polițist câțiva ani în urmă.

A fost încadrat în Inspecoratul de Poliție Telenești, după care a fost trimis în satul Chițcanii Vechi, la noi, unde a activat ca șef de post o perioadă, apoi a plecat în Italia cu soția”, a relatat Alexandru Tăburceanu, primarul localității Chițcanii Vechi.

În 2011, potrivit surselor ZdG, bărbatul a înființat o afacere în agricultură, care, după cum se arată în portalul guvernamental de date, nu a fost lichidată până acum.

În 2024, Judecătoria Orhei, sediul Telenești, a emis o hotărâre prin care s-a decis încasarea de la Gheorghe Cotorobai, în beneficiul B.C. Moldova-Agroindbank S.A., a sumei de 173 822 de lei cu titlu de datorie și a taxei de stat de 5 214 de lei.

Fostul polițist are doi copii, dar a divorțat în 2020. Soția sa este în continuare stabilită peste hotare.

În ultimii ani, bărbatul a trăit în sat și ducea un mod de viață mai izolat.

În ultima vreme ducea un mod de viață mai închis, ieșea în mare parte doar la barul de alăturea. (…) Nu l-am văzut beat, poate că servea câte un pahar de vin, nu știu. (…) Sătenii au fost supărați pe dânsul că avea un câine și nu-l lega”, a declarat pentru ZdG primarul localității Chițcanii Vechi.

Sursele Ziarului de Gardă spun că bărbatul avea totuși un comportament agresiv. De asemenea, potrivit unei versiuni, inclusiv a poliției, fratele lui, care locuiește în Orhei, ar fi cunoscut-o pe fata de 19 ani.

Sursele ZdG mai menționează că în seara în care fata de 19 ani a dispărut, bărbatul a intrat în Negureni după 45 de minute de la ieșirea din Orhei, deși drumul ia maxim 25-30 de minute.

Totodată, ajunși acasă la Cotorobai, toate echipajele de Poliție au așteptat la poartă câteva ore mandatul de percheziție, pentru că acesta le-a interzis să intre.

A urcat seara într-un automobil și nu s-a mai întors acasă

Pe 12 aprilie o tânără de 19 ani a urcat într-un automobil de ocazie, pe strada 31 august din Orhei, ora 21:00, și a plecat într-o direcție necunoscută.

Poliția R. Moldova a anunțat miercuri, 17 aprilie, despre reținerea în ajun a bărbatului de 45 de ani. Potrivit oamenilor legii, acesta se afla la volanul mașinii de ocazie în care a urcat tânăra.

Bărbatul de 45 de ani a fost reținut pentru 72 de ore, iar fata încă nu a fost găsită. Acesta nu colaborează cu ancheta. La moment, polițiștii stabilesc mai multe circumstanțe și repere, care ne-ar ajuta să localizăm tânăra. Fata este în continuare căutată în toate fâșiile forestiere, bazine acvatice, clădiri părăsite și locuri nepopulate, stațiile de vulcanizare, spălătorii auto, stâni și alte locații”, se arată în comunicatul Poliției.

Vineri, 19 aprilie, șoferul mașinii a fost plasat în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile în Penitenciarul 13. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Orhei, potrivit radiomoldova.md.

Pe 20 aprilie, Poliția a anunțat că a identificat o persoană care poate fi martoră pe cazul tinerei de 19 ani, dispărute. După cum au arătat imaginile de pe camerele de monitorizare a traficului, în acea seară în automobil, alături de bărbat, a mai fost o altă tânără.