Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Unități de tehnică militară, pe…

Unități de tehnică militară, pe străzile din țară. Care este motivul

Foto: Armata Națională/ Telegram

Exercițiul multinațional Joint Combined Exchange Training (JCET-2024) s-a încheiat, după cum anunță Armata Națională pe Telegram. Astfel, cetățenii sunt atenționați că pe străzile din țară vor putea fi văzute unitățile de tehnică militară ce au fost utilizate în cadrul exercițiului, acestea fiind întoarse la locurile de dislocare permanentă.

„JCET-2024 a ajuns la final! În acest context, informăm cetățenii că tehnica militară urmează să se întoarcă din centrele de instruire la locurile de dislocare permanentă”, se arată în anunțul făcut de Armata Națională.

Exercițiul multinațional JCET-2024 a avut loc la centrele de instruire ale Armatei Naționale începând cu 1 aprilie 2024, cu participarea militarilor moldoveni, români și americani. Totodată, la ediția din acest an au luat pate și reprezentanții Serviciului de Protecție și Pază de Stat, precum și Detașamentului cu destinație specială „Pantera”.

În cadrul JCET-2024, militarii au executat paraşutări, trageri de luptă avansate pe timp de zi și noapte și exerciţii de antrenament în teren cu misiuni specifice. Potrivit Armatei Naționale, scopul exercițiului a fost antrenarea în comun și creșterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante.

Militarii din Batalionul cu Destinație Specială „Fulger” ai Armatei Naționale participă la „JCET” începând cu anul 2009.