Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un bebeluș de două luni,…

Un bebeluș de două luni, diagnosticat cu infecție bacteriană și meningită, a fost transportat cu elecopterul SMURD către Iași

O intervenţie aeromedicală SMURD a avut loc în după amiaza zilei de 23 martie 2024 pentru transportarea unui bebeluş de două luni din municipiul Chișinău spre municipiul Iaşi, România, transmite Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Copilul suferă de o infecție bacteriană și meningită.

Potrivit comunicatului emis de IGSU, elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo de unde bebelușul a fost preluat la bordul aeronavei. Nou-născul va fi transportat în siguranță de medici şi paramedici, fiind monitorizat pe parcursul calei aeriene.

Micuţul a fost internat anterior la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, unde a și fost diagnosticat. Acesta urmează a fi transportat pe cale aeriană în municipiul Iași cu internare la Spitalul clinic de urgență pentru copii „Sfânta Maria” pentru ulterioare îngrijiri medicale.

Potrivit IGSU, aceasta este a doua intervenţie aeromedicală SMURD pentru Republica Moldova efectuată de la începutul anului 2024.