Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un angajat al grupului „Wagner”,…

Un angajat al grupului „Wagner”, fost deținut, a primit „medalie pentru curaj”. Acesta își ispășea pedeapsa pentru uciderea a două femei

Konstantin Kiselev, fost deținut, condamnat pentru dublu omor, recrutat de grupul „Wagner”

Konstantin Kiselev, care-și ispășea pedeapsa pentru uciderea a două femei și recrutat de grupul „Wagner”, a primit medalie „pentru curaj”. Despre aceasta a relatat pentru „Istories” cineva de la Penitenciarul nr. 6, făcând referire la soția lui Kiselev.

Kiselev își ispășea pedeapsa pentru crimă (articolul 105.1 din Codul penal) și cauzarea morții prin neglijență (articolul 109 din Codul penal) în Penitenciarul nr. 6 din Mari El (Rusia). În 2016, fiind în stare de ebrietate, venise în vizită la o cunoscută și l-a atacat pe prietenul acesteia.

Când femeia a încercat să-l apere, „Kiselev a lovit-o în cap cu o bâtă de lemn, apoi a luat un cuțit și i-a provocat cel puțin 29 de răni la cap, piept și alte părți ale corpului”. Apoi, a sugrumat-o „neintenționat” pe martora crimei, care se află în vizită. Ulterior, el a mers împreună cu prietenul său la un amic în camera de cazane a magazinului.

Instanța l-a condamnat pe Kiselev la nouă ani și jumătate de pușcărie.

În 2022, Kiselev a fost recrutat de grupul „Wagner” și a fost trimis la război în Ucraina.

„Soția lui Kiselev le-a spus colegilor lui de celulă că soțul ei a primit medalie și postul de comandant al grupului, pentru că a fost singurul din unitate care a supraviețuit în timpul bombardamentelor. Potrivit femeii, Prigojin personal l-a decorat”, scrie „Istories”.

De asemenea, soția lui Kiselev le-a trimis colegilor lui de celulă un videoclip în care acesta povestește cum se descurcă. În videoclip, bărbatul spune că trăiește în tranșee și se află pe prima linie.

Sunt viu, nu sunt rănit. Din cei cincisprezece, am rămas doar eu. Nimic nu mi s-a întâmplat. Sunt unsul lui Dumnezeu”, spune acesta.

De asemenea, el roagă ca o parte din bani să fie transferați mamei sale și să păstreze cealaltă parte pentru a economisi pentru un „apartament nou în Krasnodar”.

Pe 11 septembrie, recrutarea deținuților din Penitenciarul nr. 6 din Mari El a devenit cunoscută după ce pe rețelele de socializare a apărut un videoclip în care Evgheni Prigojin îndeamnă prizonierii să meargă la război în Ucraina.