Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ukrzaliznytsia a oferit Forțelor Armate…

Ukrzaliznytsia a oferit Forțelor Armate ale Ucrainei vagoane frigorifice pentru transportarea ocupanților ruși morți

Ukrzaliznytsia (Administrația de Stat a Transporturilor Feroviare a Ucrainei) a furnizat Forţelor Armate ale Ucrainei vagoane frigorifice pentru repatrierea soldaților ruși decedați în războiul din Ucraina, se anunță într-un mesaj oficial al Ukrzaliznytsia pe Facebook.

Aceste vagoane vor porni din stațiile Fastov, Odessa-Zastava, Podolsk, Merefa, Zaporozhye. Capacitatea maximă de încărcare a unei mașini frigider este de 50 de tone, adică vor putea fi transportanți în jur de 10.000 de soldați morți ai armatei ruse. Vagoanele se află deja în stații.

Totodată, Administrația de Stat a Transporturilor Feroviare a Ucrainei elaborează reglementări pentru circulația unor astfel de trenuri la o distanță sanitară de alte trenuri și așezări. Ukrzaliznytsia precizează că aceste vagoane sunt predestinate doar pentru repatrierea invadatorilor ruși care au fost uciși în războiul din Ucraina. Soldații morți ai Forțelor Armate ale Ucrainei vor fi transportați independent, fără implicarea Ukrzaliznytsia.


Anterior, senatorul rus, Lyudmila Narusova, a declarat că autoritățile ruse nu întreprind nimic pentru a returna acasă cadavrele soldaților ruși uciși în războiul din Ucraina.