Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Trei medalii de bronz și…

Trei medalii de bronz și trei mențiuni de onoare pentru lotul olimpic al R. Moldova la Olimpiada Internațională de Matematică

Sursa foto: Ministerul Educației și Cercetării

Lotul olimpic al R. Moldova a obținut trei medalii de bronz și trei mențiuni de onoare la Olimpiada Internațională de Matematică, care se desfășoară în Chiba, Japonia, în perioada 2-13 iulie 2023, informează Ministerul Educației și Cercetării al R. Moldova.

Medaliați cu bronz sunt Dan Cernatinschi, Dragoș Port și Alin Popescu, elevi ai Instituției Private de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău, iar mențiunile de onoare au fost obținute de Constantin Babuc, Marius Cerlat și Robert Barbuța, elevi ai aceleiași instituții de învățământ.

La cea de-a 64-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică au participat 618 elevi din 112 țări, R. Moldova fiind reprezentată de 6 elevi și 2 profesori: Valeriu Guțu, doctor în științe fizico-matematice, conferențiar universitar, Universitatea de Stat din Moldova, Chișinău, și Valeriu Baltag, doctor în științe fizico-matematice, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, Chișinău.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a adresat mulțumiri membrilor Consiliului Olimpic Republican la Matematică „pentru dedicație și implicare în pregătirea lotului olimpic național”.