Principală  —  Ştiri   —   Tragedia din Belgia, unde doi…

Tragedia din Belgia, unde doi cetățeni R. Moldova și-au pierdut viața. Autoritățile belgiene susțin că au vizitat clădirea cu trei ore înainte ca aceasta să se prăbușească: „Este un dezastru de neimaginat”

Primarul orașului belgian Antwerpen, acolo unde vineri doi cetățeni ai R. Moldova și-au pierdut viața după ce o clădire aflată în construcții s-a prăbușit, susține că doar cu trei ore înainte de tragedie oficiali belgieni au vizitat edificiul școlii, care în luna septembrie urma să-și deschidă ușile pentru elevi.

Presa din Belgia scrie că Regele Philippe a vizitat sâmbătă, în prezența prim-ministrului Alexander De Croo, a guvernatorului provinciei din Anvers Cathy Berx, a ministrului de interne Annelies Verlinden și a primarului din Anvers Bart De Wever, locul prăbușirii clădirii școlii. Suveranul a fost informat cu privire la mersul investigațiilor la fața locului.

Regele Philippe a fost informat de către comandantul pompierilor de la Anvers, Bert Brugghemans, despre operațiunile de salvare aflate în desfășurare în noaptea tragediei. Apoi a vorbit cu mai mulți salvatori în acțiune sâmbătă, în special pompieri, polițiști, membri ai protecției civile, DVI (Identificarea victimelor dezastrelor) și Crucea Roșie flamandă. Câinii au fost, de asemenea, puși la muncă în acea noapte.

Dezastrul ar fi fost și mai grav dacă s-ar fi întâmplat câteva luni mai târziu, cu copii în clădire, spune primarul orașul.

„Este un dezastru de neimaginat. Clădirea era aproape gata, oficialii orașului au vizitat-o ​​cu trei ore înainte de dezastru pentru a vedea cum ar putea fi deschisă școala în septembrie. Dezastrul ar fi fost și mai grav dacă ar fi avut s-a întâmplat câteva luni mai târziu cu copii în clădire ”, a spus Bart De Wever.

Motivul prăbușirii este investigat, explică el, „se pare că etajul superior s-a prăbușit, fără a lăsa nicio șansă” pentru muncitorii prezenți.

„În viața mea nu am văzut niciodată acest lucru într-o clădire aproape gata”, a mai adăugat oficialul.

Doi cetățeni moldoveni, muncitori pe șantierul clădirii prăbușite, bloc școlar aflat în construcție, și-au pierdut viața după ce au rămas blocați între dărâmături. Sâmbătă, 19 iunie, presa internațională despre decesul unui tânăr de 29 de ani, din R. Moldova, care muncea pe schele care s-au prăbușit, iar duminică Ministerul de Externe a confirmat și decesul celui de-al doilea cetățean moldovean.