Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) Un grup de tineri…

(VIDEO) Un grup de tineri de la Internatul din Orhei a vizitat Parlamentul

Un grup de tineri de la Internatul din Orhei a vizitat Parlamentul. Oaspeții au cerut deputaților să facă legi corecte pentru persoanele cu nevoi speciale ți să impună respectarea lor în societate.

Mai mulți tineri de la Casa-Internat pentru copii cu deficienţe mintale din orașul Orhei au vizitat astăzi Parlamentul Republicii Moldova. Este prima lor vizită în legislativ, unde au fost informați despre istoricul și activitatea instituției, au vizitat sala de ședințe și au adresat mesaje parlamentarilor.

Marcel, unul dintre beneficiarii Internatului, spune că vrea să devină deputați să facă legi corecte pentru persoanele cu nevoi speciale. ”Avem nevoie de rampe de acces în magazinele sociale, ca cetățenii să aibă acces mai ușor. Doresc ca Adrian Candu să țină cont de aceste sugestii, iar persoanele cu nevoi speciale să fie ajutate, nu lăsate în voia sorții.”, a declarat Marcel.

Victor ar dori ca pentru copii, transportul public să fie gratuit. ”Transpurtul ar trebui să fie adaptat, să aibă rampe de acces pentru cei care se deplasează în scaune cu rotile.”, susține Victor, un alt beneficiar al Internatului.

În sală a fost prezentă Oxana Domenti, președinta Comisiei parlamentare pentru protecție socială, sănătate și familie, care i-a asigurat pe tineri că mesajul va ajunge la demnitari. ”Probabil vă doriți să existe rampe de acces nu doar în magazinele sociale, dar și în alte instituții. Există multe instituții publice, în care, din păcate, nu există acest acces și asta trebuie să fie prioritatea numărul unu pentru R.Moldova.”, a declarat deputata.

În cadrul Casei Internat din Orhei locuiesc 207 băieți cu vârsta cuprinsă între 7 și 35 de ani.

Sursa Video: www.ZdG.md