Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   „Termoelectrica” nu anunță deocamdată despre…

„Termoelectrica” nu anunță deocamdată despre schimbarea conducerii

Sursa: Termoelectrica S.A./Facebook

SA „Termoelectrica” are un nou director interimar. Acesta este Iurie Razlovan, care vine în funcție după demisia lui Vasile Leu, în urma scandalului „păcura”. Deși Razlovan se află deja în funcție, site-ul oficial al Termoelectica nu conține informații despre aceste remanieri, iar în subdiviziunea „conducere” se mai află poza și datele fostului director.

Ministrul energiei Victor Parlicov, a declarat într-o conferință de presă că personal i-a propus lui Iurie Razlovan să dețină această funcție, urmând să realizeze sarcini concrete, după ce își va constitui echipa cu care intenționează să muncească. „Pe termen scurt – domnia sa trebuie să asigure intrarea lină în sezonul de încălzire și pregătirea întreprinderii de sezonul rece, pentru ca iarna care vine să avem căldură, energie, să nu avem întreruperi și sabotaj. Dl Razlovan a lucrat în această întreprindere, a lucrat cândva la „Termocom”, la „Termoelectrica”, cunoaște întreprinderea, cunoaște partea inginerească”, a mai spus ministrul Energiei.

Iurie Razlovan a reafirmat că a lucrat în cadrul „Termoelectrica” din momentul fondării și cunoaște întreprinderea din interior. Potrivit lui, prima sa sarcină este pregătirea pentru sezonul de încălzire… „Urmează mai multe verificări astfel încât cetățenilor să le fie furnizată energie termică într-un mod cât mai corect”, a declarat Razlovan cu prilejul numirii sale în funcție, imediat după demisia directorului general al SA „Termoelectrica”, Vasile Leu. Plecarea conducerii întreprinderii s-a produs în urma scandalului păcurei îngropate pe teritoriul întreprinderii, pe parcursul sezonului de încălzire 2022-2023, deși conducerea „Termoelectrica” negase acest episod.

Solicitat de jurnaliști să spună cine va face parte din echipa sa și ce va urma în dosarul „păcura îngropată”, Razlovan a evitat să răspundă.

Pe site-ul oficial termoelectrica.md lipsesc informațiile despre remanierile care s-au produs pe parcursul zilei de ieri, iar la compartimentul „conducere” figurează date despre fostul director interimar, Vasile Leu.