Principală  —  Ediţia PRINT  —  Sportiv   —   „Zimbru nu moare”. Omul de…

„Zimbru nu moare”. Omul de afaceri Nicolae Ciornîi a anunțat ce se va întâmpla cu cea mai titrată echipă de fotbal din capitală

Echipa de fotbal Zimbru Chișinău, cea mai titrată echipă din capitala țării va participa în ediția viitoare a Diviziei Naționale. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă la care au participat președintele echipei FC Zimbru, omul de afaceri Nicolae Ciornâi și antrenorul principal a primei echipe Sorin Colceag.

Vedeți, mai jos, cele mai importante decizii anunțate în cadrul conferinței de presă, anunțate pe site-ul clubului de fotbal:

  • FC Zimbru va participa în sezonul 2019 a Diviziei Naționale.
  • Clubul continuă să adere la strategia de a introduce la prima echipă pe tineri discipoli din Academia Zimbru. Clubul va desfășura activități pentru promovarea acestora.
  • Sorin Colceag va continua lucrul pe poziția de antrenor principal a echipei FC Zimbru. El va fi ajutat de Directorul Academiei, Marius Codescu și antrenorul principal a echipei Zimbru U-19 Vladimir Aga.
  • FC Zimbru se bazează pe o susținere financiară oferită din partea fanilor și suporterilor prin achiziționarea abonamentelor pe sezon, biletelor la meciuri și atributicii oficiale.
  • Clubul organizează evenimentul ”Zimbru Union Day” pentru a fi mai alături de suporterii săi și toți cei, care iubesc FC Zimbru.
    Evenimentul în care se va juca meciul Legendelor ale clubului împotriva legendelor selecționatei Moldovei va fi petrecut pe 10 martie. Tot în această zi, prima echipă va juca un meci amical împotriva unui adversar din străinătate.
  • FC Zimbru va lansa o campanie de sponsorizare și va publica o prezentare pentru potențiali sponsori și parteneri. Prezentarea va cuprinde oportunitățile clubului în domeniul publicității, marketingului și vânzărilor.T oate informațiile vor fi disponibile public pe site-ul oficial al clublui.

Ziarul de Gardă a scris anterior că Zimbru Chișinău, multiplă campioană și câștigătoare a Cupei Moldovei la fotbal, risca să nu participe în sezonul următor al Diviziei Naționale. Jucătorii au fost anunțați să-și caute alte echipe, iar conducătorii nu oferă informații despre viitorul clubului. Totodată, în decembrie 2017, clubul din strada Butucului a fost obligat de instanța de judecată să plătească o datorie de 52 de milioane firmei de la care a închiriat baza sportivă de-a lungul anilor.

În ultimele săptămâni, fanii echipei Zimbru au lansat campania „Zimbru nu moare”, în susținerea celei mai titrate echipe de fotbal din capitală.