Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ziua Polițistului de Frontieră European.…

Ziua Polițistului de Frontieră European. Polițiștii de frontieră și ofițerii FRONTEX au donat 125 de kilograme de sânge

Sursa foto: https://cnts.md/

Circa 300 de polițiști de frontieră, ofițeri FRONTEX și studenți ai Academiei MAI „Ștefan cel Mare” au donat vineri, 24 mai, 125 de kilograme de sânge și 15 kilograme de plasmă Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui.

Evenimentul de donare voluntară de sânge și componente sanguine cu participarea angajaților Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră cu genericul „Împreună pentru o cauză nobilă, împreună pentru viață!” s-a desfășurat în contextul celebrării Zilei Polițistului de Frontieră European și a Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, care va fi sărbătorită la 14 iunie.

În cadrul acestui eveniment au donat voluntar sânge/componente sanguine circa 300 de angajați.

„Mulțumim tuturor celor care au contribuit cu generozitate în cadrul campaniei de donare voluntară de sânge. Este un eveniment organizat de Poliția de Frontieră, în parteneriat cu CNTS, pentru al 10-lea an consecutiv în contextul celebrării Zilei Polițistului de Frontieră European. Astăzi, la Chișinău, și în alte localități din țară, 290 de polițiști de frontieră, ofițeri FRONTEX și studenți ai Academiei MAI „Ștefan cel Mare” s-au unit în numele binelui pentru cei care au nevoie de susținere și acea picătură de sânge”, este mesajul poliției de frontieră.

„Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui aduce mulțumiri  Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră pentru implicarea activă în promovarea donărilor voluntare de sânge.

Suntem siguri că această acțiune va duce la sensibilizarea populației generale în a înţelege cât de mult poate valora un gest simplu, care duce la salvarea unei vieţi omenești”.

Conform statisticilor OMS, la nivel global, la fiecare două secunde, cineva are nevoie de o transfuzie de sânge. Fiecare a zecea persoană internată în spital necesită o transfuzie. Viețile a milioane de oameni sunt salvate datorită aportului donatorilor de sânge.