Principală  —  IMPORTANTE   —   ZdG a obținut două premii…

ZdG a obținut două premii la Gala premiilor pentru jurnalism de mediu

Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic din R. Moldova (AJMTEM), cu sprijinul Suediei, au premiat mai mulți jurnaliști din țară care au scris despre subiecte de mediu. În cadrul Galei premiilor pentru jurnalism de mediu, ediția 2022, organizată pe 14 ianuarie, au fost oferite 9 premii la 3 categorii.

Jurnalistul ZdG Anatolie Eșanu a obținut locul I la categoria presa scrisă pentru materialul „Cazul betonului armat din Pădurea Durlești. Construcțiile au fost demolate, dar molozul a rămas în pădure”.

Jurnalistul ZdG Victor Moșneag a obținut locul II la categoria presă scrisă pentru materialul video „Hoții de păduri (IV): Cum se fură pădurile. ZdG explică”.

Premii care au fost acordate în cadrul Galei pentru jurnalism de mediu, ediția IV

Categoria radio/TV

Locul II – Daniela Osipova de la Moldova 1 a fost premiată pentru materialul video „În Chișinău sunt peste o sută de puncte de colectare a deșeurilor electrice și electronice”.

Locul I – Alina Odobescu și Marina Zaharova de la Elita TV au fost premiate pentru materialul „Tinerii azi: Despre calitatea aerului la Rezina, Rîbnița așa cum este”.

Categoria online

Locul III – Ecaterina Buruiană de la Moldova.org a fost premiată pentru materialul „Ciulucul Mare – un râu mic tăiat de baraje din gunoaie”.

Locul II – Olga Gnatcova de la Newsmaker a fost premiată pentru articolul „Как закипает Молдова. Почему изменения климата ближе, чем мы думаем”.

Locul I – Andrei Bordian de la Rezina în Obiectiv a fost premiat pentru materialul despre apa de la Rezina.

Categoria presa scrisă

Locul III – Doina Harea de la Ziarul Expresul a fost premiată pentru articolul „O familie din Sipoteni și-a plantat propria pădure după ce a renunțat la traiul la oraș”.

Locul II – Natalia Munteanu de la Gazeta de Chișinău a fost premiată pentru materialul „UE/Lupta pentru un sat curat. Cum convingem oamenii să nu mai arunce gunoiul la întâmplare”.

Jurnalistul ZdG Anatolie Eșanu a obținut locul I pentru materialul „Cazul betonului armat din Pădurea Durlești. Construcțiile au fost demolate, dar molozul a rămas în pădure”.

Jurnalistul ZdG Victor Moșneag a obținut locul II pentru materialul video „Hoții de păduri (IV): Cum se fură pădurile. ZdG explică”.

În anul 2014 a avut loc prima ediție a Galei premiilor pentru jurnalism de mediu din R. Moldova.