Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ „Voi începe să învăț…

VIDEO „Voi începe să învăț a merge din nou”. Tinerei de 25 de ani care a rămas fără picioare în urma accidentului de pe viaduct i-au fost puse proteze provizorii

Sursa foto: Marcela Paladi

Tinerei de 25 de ani care a rămas fără picioare în urma accidentului rutier de pe viaduct i-au fost puse proteze provizorii. Astfel, Marcela Paladi, care se află în Germania unde beneficiază de tratament, a început să facă primii pași după ce a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile.

„Aceste cupe sunt provizorii, pentru a mă putea învăța a merge. Voi începe să învăț a merge din nou, având înălțimea mea de moment. Treptat vom adăuga centimetri, până voi ajunge înapoi la ale mele 170 centimetri (…). Nu am mai stat în picioare de câteva luni (…). Din acest motiv durerea a plecat pe planul doi, iar fericirea stă în frunte”, a scris tânăra într-o postare pe o rețea de socializare.

Sursa foto: Marcela Paladi/ Instagram

Pe 3 mai 2023, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au pronunțat sentința în cazul Marcelei Paladi, tânăra de 25 de ani care a rămas fără picioare în urma unui accident rutier de pe viaduct. Tatăl Marcelei Paladi s-a arătat dezamăgit de hotărârea instanței și a declarat că se aștepta la o sentință mai dură.

Gheorghe Begu, șoferul automobilului implicat în accident, care nu s-a prezentat la ședință, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Instanța a decis ca acesta să execute o pedeapsă cu închisoare pe un termen de doi ani în penitenciar de tip deschis, iar executarea restului pedepsei aplicate cu închisoarea de un an și șase luni se suspendă parțial pe o perioadă de probațiune de trei ani, „dacă în această perioadă inculpatul nu va săvârși o nouă infracțiune și prin respectarea condițiilor probațiunii, va îndreptăți încrederea ce i s-a acordat”.

De asemenea, judecătorii au dispus încasarea din contul lui Gheorghe Begu a sumei de 1 000 000 de lei, cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin infracțiune, 1 000 000 de lei, cu titlu de prejudiciu biologic, și 5000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cât privește acțiunea civilă privind repararea prejudiciului material cauzat în sumă de 1 291 719 lei, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a admis în principiu acțiunea, urmând ca în privința cuantumului solicitat să se expună instanța de judecată civilă. 

Detalii din sentința emisă în dosarul accidentului rutier de pe viaduct. Tatăl Marcelei Paladi: „Nu cred în justiție”