Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Un „maior” de poliție,…

VIDEO Un „maior” de poliție, reținut pentru șantajarea unui tânăr din Călărași. Percheziții la domiciliul acestuia și al altui bănuit

Sursa: captură foto PCCOCS

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI), anunță marți, 27 februarie, reținerea a doi bărbați pentru șantajarea unui tânăr din Călărași cu vârsta de 20 de ani, în a doua jumătate a anului 2023, de la care pretindeau ilegal 10 mii lei pentru un automobil.

Bănuitul cu vârsta de 43 de ani din același raion cu tânărul, conform unui comunicat al PCCOCS, i-a vândut acestuia un automobil, care însă nu-i achitase această sumă restantă, așa cum anterior i-ar fi oferit diverse alte bunuri estimate la această valoare.

„(…) Totuși, bănuitul a insistat pe achitarea banilor, iar în caz contrar amenințându-l cu răfuiala fizică, precum și cu apelarea la persoane influente din lumea interlopă.

Așa cum amenințările bănuitului au fost ignorate de către tânăr, în schema de șantaj și-a făcut apariția „maiorul” cu vârsta de 30 de ani. Acesta și-a atribuit fals titlul la sugestia primului bănuit și i-a declarat tânărului, într-un local din Chișinău, că-i pornește dosar penal pentru răpirea automobilului. Iar pentru ca tânărul să evite pedeapsa penală, „ofițerul” l-a determinat pe tânăr să semneze o recipisă, cu impunerea termenului de prezentare a sumei până la sfârșitul lui 2023. 

Tânărul, însă, a depus plângere la autorități. Prin urmare, oamenii legii au descins cu percheziții, cu sprijinul angajaților „Fulger”, se spune în comunicat.

În timpul descinderilor a fost ridicată inclusiv o armă de autoapărare cu bile de cauciuc și cartușe (cu permis expirat de 2 ani), telefoane mobile, purtători de informații, precum și o cantitate impunătoare de lichid asemănător alcoolului etilic, ce urmează a fi supus expertizării.  

Ambii au fost escortați pentru audieri la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), iar pe parcursul investigațiilor aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.