Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Un grup de părinți…

VIDEO Un grup de părinți a depus o petiție prin care cer anularea deciziei Guvernului privind prelungirea vacanței elevilor: „Guvernanții nu s-au gândit ce fac copiii singuri acasă”

Sursa foto: captură video privesc.eu

Un grup de părinți a depus o petiție prin care solicită anularea deciziei Ministerului Educației și Cercetării (MEC) de a prelungi vacanța de toamnă a elevilor cu încă 7 zile, până pe 7 noiembrie inclusiv. Părinții sunt nemulțumiți și susțin că sunt nevoiți să renunțe la serviciu pentru a putea avea grijă de copii.

Mai mulți părinți s-au adunat luni, 1 noiembrie, în fața Guvernului, și au cerut revizuirea deciziei de prelungire a vacanței de toamnă întrucât, potrivit lor, aceasta influențează nefavorabil asupra calității procesului educațional.

„Suntem nemulțumiți de decizia Guvernului de a prelungi vacanța. Este periculos ca un copil de 7 ani să stea acasă singur. Guvernanții nu s-au gândit ce fac copiii singuri acasă, trebuiau să anunțe din timp că vacanța va fi de două săptămâni. Problema cea mai mare este că elevii nu au abilitatea de a învăța singuri și au nevoie de un învățător. O să mai scriem petiții. O să vină părinți să ceară dreptate. Cerem anulare acestei decizii”, a declarat Tatiana Strat, autoarea petiției.

În context, mai mulți părinți au solicitat autorităților revizuirea deiciziei.

„Ne dorim foarte mult ca această petiție să fie revizuită”, a declarat una dintre mame.

În contextul agravării procesului epidemic al infecției COVID-19 în R. Moldova, în special la nivelul municipiilor Bălți și Chișinău, în contextul riscului sporit de răspândire în continuare a infecției provocate de virusul SARS-CoV-2 și în scopul asigurării unui grad adecvat de pregătire și răspuns la infecția COVID-19, Ministerul Educației a decis prelungirea până pe 7 noiembrie curent, a vacanței de toamnă pentru elevi. Orele urmează a fi recuperate până la încheierea semestrului I.

La 26 octombrie, CNESP a decis prelungirea până pe 30 noiembrie curent, pe întreg teritoriul R. Moldova, a stării de urgență în sănătate publică. Detalii aici.

Comisia a decis să sisteze organizarea și desfășurarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese de pomenire, mese festive).