Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Trei persoane, printre care…

VIDEO Trei persoane, printre care doi angajați ai MAI, reținute pentru contrabandă: mărfurile în valoare de 1,5 milioane de lei, introduse în țară prin regiunea transnistreană

Serviciul Vamal (SV) a emis miercuri, 10 noiembrie, un comunicat prin care anunță că trei persoane, printre care și doi angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost reținute de ofițerii SV și angajații Serviciului de Informații și Securitate (SIS), într-un dosar instrumentat în comun Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) pentru contrabandă cu mărfuri în valoare de 1,5 milioane de lei.

Potrivit SV, urmare a documentării efectuate timp de nouă luni, oamenii legii au stabilit că mărfurile de larg consum era introduse în țară prin regiunea transnistreană și depozitate în localitățile din Zona de Securitate. După care bunurile erau preluate de alți membri ai grupării infracționale care le transportau pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale ale R. Moldova, cu utilizarea plăcuțelor de înmatriculare false și prin eludarea posturilor vamale interne de control.

Astfel, conform SV, în contextul măsurilor speciale de investigație derulate, la 9 noiembrie curent, au fost reținuți în flagrant cei trei bănuiți și două microbuze care transportau mărfurile de contrabandă. Cel de-al patrulea membru al grupării, angajat și el al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a reușit să se eschiveze, deplasându-se în regiunea transnistreană, dar urmează să fie anunțat în căutare. Imediat după rețineri, oamenii legii au efectuat 12 percheziții la mai multe adrese din țară.

Tot reprezentanții SV susțin că în cadrul aceleiași investigații, a fost destructurată o altă filieră de contrabandă, atunci când au fost ridicate loturi de mărfuri de larg consum în valoare de circa 1 milion de lei și trei autovehicule, utilizate pentru transportarea ilegală a bunurilor.

În cazul în care vinovăția persoanelor va fi demonstrată în instanța de judecată, aceștia riscă pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de până la 10 ani.