Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Trece la roșu la…

VIDEO Trece la roșu la două semafoare. Șoferul unui automobil cu numere diplomatice, încalcă Regulamentul circulației rutiere

Șoferul unui automobil cu numere diplomatice a fost surprins în centrul capitalei în timp ce trece la culoarea roșie a două semafoare consecutive. Imaginile video au fost expediate în adresa redacției ZdG de către un cititor, care ne-a comunicat că imaginile video au fost făcute la 3 mai 2020.

Din imaginile surprinse se vede cum șoferul, care se află la volanul unui automobil cu numere diplomatice „CD”, încalcă Regulamentul circulației rutiere prin trecerea la culoarea roșie a semaforului amplasat la intersecția străzilor Alexei Șciussev și Ștefan cel Mare, iar ulterior, peste câteva clipe, șoferul încalcă din nou Regulamentul și traversează la culoarea roșie a semaforului de la intersecția străzilor Mihai Vitează și Mitropolit Dosoftei.

Pe lângă trecerea la culoarea roșie a semaforului, șoferul a încălcat Regulamentul și prin poziționarea automobilului pe trecerea de pietoni.

ZdG a apelat la serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), pentru a încerca să afle cărei ambasade îi aparține acest automobil, iar într-un răspuns oferit, MAEIE ne-a comunicat că „va notifica misiunea diplomatică vizată cu privire la necesitatea respectării stricte a regulilor de circulație rutieră în Republica Moldova”.