Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Se dădea drept polițist…

VIDEO Se dădea drept polițist și prezenta legitimații trucate ale mai multor instituții ale statului. Un bărbat din Chișinău, anunțat în căutare pentru escrocherie, reținut de polițiști

Sursa foto: Captură Poliția R. Moldova

Un bărbat de 45 de ani, condamnat la trei ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie, fiind anunțat în cătare, a fost reținut cu puțin timp în urmă de către ofițerii Direcției Investigații Criminale a Inspectoratului Național de Investigații (INI).

Acesta comitea infracțiunile purtând ilegal uniforma de polițist și prezentându-se cu legitimații trucate ale mai multor instituții ale statului.

„Bărbatul, originar din Chișinău, din anul 2018 și până în prezent, urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor mai multor persoane, a însușit de la acestea sume bănești prin înșelăciune.

În timpul reținerii, individul purta ilegal uniforma de polițist și avea la el legitimații ale mai multor instituții, dar și o sumă de bani – 2450 de dolari și 37 270 de lei”, se spune într-un comunicat al Poliției.

Potrivit oamenilor legii, au fost demarate acțiuni de urmărire penală, pentru a putea stabili dacă mai sunt și alte victime ale acestuia și unde au mai fost comise infracțiuni cu folosirea actelor neoficiale ale instituțiilor statului, dar și folosirea ilegală a uniformei de polițist.