Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ „Să întâlnim provocările cu…

VIDEO „Să întâlnim provocările cu curaj, oportunitățile cu hărnicie, iar darurile Domnului cu evlavie și recunoștință” – mesajul președintei Maia Sandu pentru cetățenii care serbează Crăciunul pe stil vechi

„Să întâlnim provocările cu curaj, oportunitățile cu hărnicie, iar darurile Domnului cu evlavie și recunoștință” – menționează președinta R. Moldova, Maia Sandu, în mesajul de felicitare postat pe Facebook și adresat cetățenilor care astăzi, 7 ianuarie, serbează Crăciunul pe stil vechi, Nașterea Domnului.

Dragi prieteni,

Mulți dintre noi sărbătoresc în această zi Crăciunul, nașterea Domnului, o sărbătoare a comunității, o sărbătoare a familiei.

Speranțele noastre toate sunt ca în noul an să depășim problemele, să ieșim din criză mai motivați, mai puternici, mai curați și să ne realizăm visele, așa cum ne dorim.

Să întâlnim provocările cu curaj, oportunitățile cu hărnicie, iar darurile Domnului cu evlavie și recunoștință. Sărbători fericite!”, se menționează ân mesajul Maiei Sandu.

Majoritatea creștinilor ortodocși sărbătoresc joi, 7 ianuarie, Crăciunul pe stil vechi – cea mai mare și așteptată sărbătoare de iarnă. 

Printre statele care mai sărbătoresc azi Crăciunul, pe lângă R. Moldova, se numără Federaţia Rusă, Georgia, Muntenegru, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Etiopia şi Grecia.

În acest an, bugetarii au o minivacanță de 4 zile pentru sărbătorirea Crăciunului pe rit vechi.

O mare parte a lumii serbează Crăciunul pe data de 25 decembrie.