Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (VIDEO) Protest la Ministerul Mediului:…

(VIDEO) Protest la Ministerul Mediului: Opriți tăierea masivă a arborilor

Un grup de cetățeni a organizat o acțiune de protest la Ministerul Mediului împotriva defrișărilor masive în orașul Chișinău. Organizatorii au declarat că acțiuni similare vor fi organizate și la Procuratura Generală, Primăria orașului Chișinău, Guvernul & Parlamentul Republicii Moldova.

Sursa Video: www.ZdG.md

Protestul are drept scop atenționarea instituțiilor centrale ale statului și administrației publice locale privind încălcările comise de către primăria or. Chișinău privind spațiile verzi.
”Aceste încălcări sfidează prevederile legislației ecologice, fapt ce contribuie la reducerea drastică a suprafeței spațiilor verzi. Protestul este și un îndemn către populație de a opune rezistență pașnică oricăror tentative de defrișare a arborilor în zonele vitale ale capitalei”, a declarat Dumitru Arion, unul dintre organizatori.

Anterior, la data de 27 ianuarie 2017, Mișcarea Ecologistă Urbană a organizat o conferință de presă cu aceeași tematică și au semnat o declarație publică, în care autorităţile municipale sunt acuzate de distrugerea intenționată a plantațiilor verzi ale capitalei.

Primăria, la rândul ei, a respins acuzațiile și susține că lucrările se fac conform planului, cu autorizarea instituțiilor de mediu şi că defrișărilor sunt supuși doar arborii uscați.