Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Președintele raionului Orhei, depistat…

VIDEO Președintele raionului Orhei, depistat în stare de ebrietate la volan

Sursa: Partidul ȘOR/Facebook

Președintele raionului Orhei Dinu Țurcanu a fost depistat de oamenii legii în stare de ebrietate cu grad avansat la volanul automobilului.

Potrivit imaginilor publicate de Poliție, Țucanu pare să fi fost oprit în trafic după un eveniment organizat de partidul declarat neconstituțional Șor. Este vorba despre festivalul Chitarelor, organizat în perioada 4-5 august, în comuna Jora de Mijloc.

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a comunicat că au fost 52 de conducători de vehicule depistați în stare de ebrietate în weekend, inclusiv un președinte de raion. Conform surselor ZdG, este vorba despre Dinu Țurcanu, reprezentant al fostului partid Șor.

Testul cu aparatul Drager a arătat că, în cazul președintelui raionului Orhei, concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat era de 0,53 md/l, adică era în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat.

Potrivit legii, prin stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat se înţelege starea persoanei care are concentraţia de alcool în sânge de la 0,5 g/l şi mai mult sau concentraţia vaporilor de alcool în aerul expirat de la 0,3 mg/l şi mai mult.

Tot în aceste zile, polițiștii de patrulare au fixat circa 2 000 de șoferi care au încălcat regulile de circulație rutieră.

ZdG l-a contactat pe Dinu Țucanu, dar acesta nu a răspuns la apeluri.