Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Plimbările în parc și…

VIDEO Plimbările în parc și activitățile de comerț, permise, de luni. Noi decizii aprobate de CSE

De luni, 27 aprilie, se vor anula unele restricții impuse de autorități în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, în urma desfășurării ședinței Comisiei Situații Excepționale, s-a decis reluarea comerțului pentru unitățile comerciale nealimentare de toate tipurile, cu excepția piețelor și a centrelor comerciale.

Totodată, de săptămâna viitoare, se va renunța la restricțiile cu privire la plimbatul în parcuri. Astfel, se va permite accesul în zonele publice, în grupuri nu mai mari de 3 persoane și cu respectarea tuturor normelor epidemiologice.

De asemenea, CSE a dispus ca săptămâna viitoare, 27 – 30 aprilie, să fie declarată liberă pentru lucrătorii din sectorul bugetar, astfel încât aceștia să revină la muncă abia pe 4 mai. Această prevedere nu îi va viza însă și pe angajații din instituțiile statului care trebuie să presteze servicii în această perioadă.

Rămâne în vigoare sistarea transportul public din Chișinău și Bălți pe 26 și 27 aprilie. Intrarea în cimitire va fi interzisă, iar Paștele Blajinilor se amână pentru luna iunie, așa cum a fost anunțat anterior.

Până la 24 aprilie, în R. Moldova au fost confirmate 3110 cazuri de infecție cu noul virus, iar din cauza COVID-19 au decedat 84 de persoane.