Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Pasageri și șoferi de…

VIDEO Pasageri și șoferi de pe curse interurbane povestesc cum se protejează de Covid-19: „Clor și spirt – ucide totul”

Riscul de răspândirea a infecției cu noul coronavirus bate și în buzunarele transportatorilor de pe cursele interurbane. Pe lângă faptul că s-a micșorat fluxul de pasageri, șoferii spun că sunt precauți și încearcă să se apere de periculosul coronavirus cum știu și pot ei mai bine. ZdG a discutat cu câțiva șoferi, dar și pasageri de pe câteva curse naționale, care ne-au povestit cum se protează de pericolul de contaminare cu noul coronavirus.

Am nevoie neapărat să plec acasă. Și aici e casă, și acolo e casă. Am nevoie urgent, că altfel nu m-aș duce. Mă tem , dar mă păzesc. Iată am lichid, tot timpul mă dau, dezinfectez mâinile. Mă tem și toată lumea se teme. Umblu cu masca în geantă, când o să mă urc în transport o să mi-o pun”, ne-a comunicat o pasageră care aștepta îmbarcarea într-un microbuz de linie națională.

Până când, badaproste, nu am nimic. Iată am mască”, ne-a comunicat un alt pasager.

Avem protecția Domnului, de-asupra noastră”, ne-a mai spus un pasager.

Unii dintre șoferii de pe cursele naționale spun că, în timp ce nu sunt călători în vehicule, ei dezinfectează unitățile de transport.

Aici avem clor cu spirt, alcool – ucide tot virusul. Punem o pastilă de aceasta la 10 litri de apă și dăm peste tot”, ne-a povestit un șofer.

„Ajungem la Bulboaca – dezinfectăm, venim înapoi la Chișinău – iar dezinfectăm. Avem mască, avem mănuși”, ne-a comunicat un alt șofer.

Pe 17 martie, în R. Moldova, a fost declarată stare de urgență pentru 60 de zile.

În acest moment, R. Moldova a înregistrat un deces din cauza infecției cu Covid-19, iar alte 30 de persoane sunt spitalizate după ce au fost testate pozitiv pentru coronavirusul de tip nou.

video: Ecaterina Alexandr