Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Noi decizii adoptate de…

VIDEO Noi decizii adoptate de autorități în legătură cu pandemia de COVID-19

Premierul Ion Chicu susține că în cadrul ședințelor de astăzi ale Comisiei Situații Excepționale și a Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 au fost adoptate noi decizii care să asigure funcționalitatea normală a statului în condițiile stării de urgență.

Declarația a fost făcută de premier în cadrul unui briefig, susținut alături de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit acestuia, deciziile adoptate astăzi vizează reglementări privind salarizarea persoanelor care sunt temporar disponibilizate sau nu sunt atrase în procesul de lucru și salarizarea pentru săptămâna viitoare, declarată liberă pentru bugetari.

„Am discutat și am aprobat o decizie de alocare suplimentară a mijloacelor financiare pentru Ministerul Sănătății, pentru a procura echipament nou de protecție. Am oferit conducătorilor, autorităților și instituțiilor publice să decidă asupra perioadei de concediu a mai multor angajați, astfel încât să asigurăm funcționalitatea normală a acestor instituții”, a mai declarat premierul precizând că în scurt timp hotărârile adoptate urmează a fi plasate pe pagina Guvernului.

UPDATE: ULTIMA ORĂ! 32 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Bilanțul ajunge la 231

Până în în dimineața zilei de sâmbătă, 28 martie, în R. Moldova au fost confirmate 199 de cazuri de infectare cu COVID-19, printre acestea se numără și 35 de medici, felceri și infirmiere. Totodată, este cunoscut despre cinci persoane tratate și 2 decese, printre care un medic.

Dintre cele 199 de cazuri, 56 sunt de import, pe când 143 – cu transmitere locală.