Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Mitropolitul Vladimir, decorat de…

VIDEO Mitropolitul Vladimir, decorat de patriarhul Kiril cu ocazia aniversării a 70 de ani. ÎPS a fost surprins, recent, la cumpărături în România alături de o femeie

Foto: mitropolia.md

Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Vladimir, care aniversează joi, 18 august, 70 de ani, a fost distins de către patriarhul Kiril al Rusiei cu ordinul Sfântului Serafim de Sarov (gradul I).

„Cu mai bine de trei decenii în urmă, Domnul a pus pe umerii dumneavoastră omoforul episcopal și v-a încredințat dieceza de Chișinău. În calitate de Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, sunteți preocupat de creșterea spirituală a clerului și a turmei și îi îndemnați să fie credincioși moștenirii patristice și ordinii canonice vechi de secole. Având în vedere meritele dumneavoastră și în legătură cu data semnificativă care este sărbătorită, consider că este corect să vă onorăm cu Ordinul Sfântului Serafim de Sarov (gradul I)”, se arată în mesajul patriarhului rus, publicat pe pagina Mitropoliei.

Mitropolia a publicat și un un documentar intitulat „Mitropolitul Vladimir la popas aniversar 70 de ani”:

Acum câteva zile, TV8 a publicat mai multe imagini în care mitropolitul Vladimir a fost surprins într-un magazin din România, împreună cu o femeie. Potrivit sursei, fotografiile ar fi fost făcute în orașul Gura Humorului din România, în timp ce mitropolitul Vladimir și femeia se aflau la casa unui supermarket.

MITROPOLIT de MILIOANE: ÎPS Vladimir: fondator de firme, arendaş la „Moldsilva”, cu casă de vacanţă în pădure şi apartament de lux

Ziarul de Gardă a scris în 2014 despre ÎPS Vladimir, mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, sau Nicolae Cantarean, pe numele său de mirean care deținea, în arendă, prin intermediul unei firme în care figurează în calitate de fondator, alături de un alt slujitor al Domnului, un hectar de pădure în apropierea s. Ruseştii Noi, r. Ialoveni, pe care avea construită o casă de vacanţă, îngrădită şi ferită de ochii muritorilor de rând.

ZdG l-a surprins pe ÎPS în zonă, la volanul maşinii de lux a Mitropoliei Moldovei, o Toyota Land Cruiser, cu numere guvernamentale. ÎPS mai are un apartament de lux de 175 m.p., estimat de experţi imobiliari la peste 3 mln. de lei, şi figurează în calitate de fondator la încă un SRL, specializat în reparaţia automobilelor.

Mitropolitul de milioane (II): Casa de lux şi femeia din spatele ÎPS Vladimir

Tot în anul 2014, Ziarul de Gardă a dezvălui faptul că ÎPS Vladimir locuia într-o casă de milioane la câţiva kilometri de Chişinău. Imobilul de lux era înregistrat pe numele unei femei, cu care ÎPS a fost inclusiv într-o vacanţă în Turcia, la mare, în anul 2012. În 2013, femeia, care era proprietara a încă două apartamente, şi-a deschis o agenţie de pază, care oferă servicii de protecţie tuturor persoanelor interesate.