(VIDEO) Mesajul transmis lui Dodon de către un veteran al conflictului de pe Nistru, care a migrat în Irlanda

Un grup de moldoveni stabiliți în Irlanda au mers astăzi la Ambasada Rusiei de la Dublin pentru a  aprinde o lumânare în memoria celor căzuți în conflictul de pe Nistru din 1992.  Totodată, ei au cerut respectarea angajamentelor luate la Summitul de la Istanbul din 1999 de retragere a armatei ruse și au scandat „Armata rusă afară!”

În același context, politicienii de la Chișinău au fost îndemnați să termine cu afacerile pe care le au în zona transnistreană. „De 27 de ani vedem că această enclavă rămâne aici numai pentru a nu permite Moldovei să se îndrepte spre România și spre Europa”, a spus unul dintre manifestanți.

Citiți și: Veteranii migranţi, despre ţara în care Dodon e preşedinte, iar Ţuţu – deputat

De asemenea, Alexei Verdeș, veteran al conflictului de pe Nistru, stabilit de 18 ani în Irlanda, a venit cu un mesaj către președintele Igor Dodon. „Ești trădătorul nației!”, a spus Alexei Verdeș.

În Războiul de pe Nistru au decedat 13 soldaţi, sergenţi şi ofiţeri ai Armatei Naţionale. Numărul civilor decedaţi se ridică la ordinul sutelor. În 2010, Parlamentul de la Chişinău a desemnat ziua de 2 martie drept „Zi a Memoriei”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Reporter

  Dragă Ciurcă! Nu știu cât de în masă se deplasează moldovenii în Irlanda, dar îndrăznesc să-ți spun, că în cazul de față ar fi fost mai potrivit să folosești verbul “a emigra” în loc de verbul “a migra” pe care îl folosești. Asta în cazul, când nu-i consideri pe compatrioții noștri animale, cu preponderență păsări sau pești. Cu tot ambițul tău de reporteră și jurnalistă mai consultă odată cu multă atenție mai multe dicționare explicative ale limbii române.

  Cu Stimă. Al tău Reporter

  P.S.

  MIGRÁ, migrez, vb. I. Intranz. 1. (Despre populații) A se deplasa în masă dintr-o regiune în alta, dintr-o țară în alta. ♦ (Despre animale, mai ales despre păsări și pești) A se muta în masă din unele ținuturi în altele, în anumite epoci ale anului, în vederea reproducerii, în căutarea unor condiții mai bune de trai etc

  EMIGRA 1 (D. oameni sau colectivități umane) A pleca din țara de origine și a se stabili definitiv sau temporar în alta, forțat de împrejurări sociale, politice, economice etc.

  *

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *