Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Lumina Sfântă de la…

VIDEO Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Chișinău și este împărțită enoriașilor la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului” din Capitală

Sursa foto: captură video rlive.md

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns, sâmbătă, 23 aprilie, în R. Moldova, cu aeronavă charter cu itinerarul Tel Aviv-Chișinău. În aceste momente, focul este împărțit reprezentanților Eparhiilor, după care va ajunge în fiecare biserică din țară.

De la aeroportul din Chișinău, Lumina Sfântă a fost preluată de către Mitropolitul Vladimir și o va împărţi preoţilor şi enoriaşilor la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului” din Capitală.

Sursa video: realitatea.md

Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim s-a aprins, sâmbătă după-amiază, după un ritual care a durat câteva ore.

Lumina Sfântă sau focul haric, este considerată de creștinii ortodocși a fi o minune care se întâmplă în fiecare an la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paștelui Ortodox. Ulterior, lumina este împărțită tuturor credincioșilor creștini ortodocși, inclusiv celor din R. Moldova.

Mulți o consideră cea mai veche minune anuală atestată a lumii creștine. A fost documentată consecvent din 1106. 

VIDEO/ Focul Haric s-a aprins la Ierusalim