Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Imagini dezolante după atacul…

VIDEO Imagini dezolante după atacul rusesc de la Dnipro. O femeie care și-a pierdut fiul: „De ce l-ați ucis? Vă blestem până la a șaptea generație”

Presa din Ucraina a publicat imagini video dezolante după atacul rusesc de sâmbătă, 14 ianuarie, asupra unui bloc din orașul Dnipro. Acestea surprind oameni uciși, răniți și locuințe devastate în urma bombardamentelor.

Potrivit șeful Consiliului Regional Dnipropetrovsk, Mykola Lukașuk, până acum au fost confirmate 21 de decese și 73 de răniți, printre care 14 copii. De asemenea, 38 de persoane au fost scoase de sub dărâmături, inclusiv șase copii.

„(…) De ce l-ați ucis? Voi ați venit în orașul nostru, noi v-am primit ca pe niște oameni normali, ca pe rude. Ce ați făcut cu feciorul meu, ticăloșilor? Vă blestem până la a șaptea generație!”, a spus o femeie devastată de pierderea fiului său.

Imagini care vă pot afecta emoțional!

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 14 ianuarie, un bloc de apartamente cu 9 etaje a fost lovit de o rachetă rusă în orașul Dnipro. Două secțiuni ale clădirii, de la etajul 2 la etajul 9, au fost distruse. Totodată, 72 de locuințe au fost distruse și peste 230 au fost avariate.

În urma atacului, președintele Ucrinei, Volodimir Zelenski, a declarat că „lumea trebuie să oprească această teroare”.

„Lumea trebuie să oprească această teroare (…). Luptăm pentru fiecare persoană. Îi vom găsi pe toți cei implicați în această teroare (…)”, a spus Zelenski.

Rusia a lansat sâmbătă, 14 ianuarie, un val masiv de rachete asupra Ucrainei, forțând oamenii să se adăpostească, în timp ce sirenele au răsunat în toată țara.

Urmare a bombardamentelor masive ale Rusiei asupra Ucrainei, o patrulă a poliției de frontieră a descoperit în zona sectorului de frontieră Larga (raionul Briceni), resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei, care a fost denotată duminică, 15 ianuarie.