Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Resturi de rachetă,…

ULTIMA ORĂ Resturi de rachetă, descoperite în zona sectorului de frontieră Larga

Sursa foto: MAI

Urmare a bombardamentelor masive ale Rusiei asupra Ucrainei, o patrulă a poliției de frontieră a descoperit în această după-amiază, 14 ianuarie, în zona sectorului de frontieră Larga (raionul Briceni), resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei, anunță reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

„Din cauza bombardamentelor asupra Ucrainei, IGPF a pus în aplicare planul de contingență și a sporit numărul patrulelor de poliției pe zona de frontieră cu Ucraina, cu observarea spațiului aerian și a fâșiei verzi de frontieră cu Ucraina.

Odată descoperite resturile presupusei rachete, imediat s-a luat măsura protejării zonei și a fost anunțat serviciul de urgență 112, precum și echipele Bombteh ale IGP. De asemenea, a fost anunțată și Procuratura raionului Briceni. IGSU și Poliția de Frontieră asigură perimetrul și pregătesc asistența pentru echipele de investigare și verificare ale Bombteh IGP și ale procuraturii”, subliniază MAI.

Este al treilea caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamentele asupra Ucrainei cad pe teritoriul R. Moldova. Ca și în cazurile precedente, potrivit MAI, se întreprind toate acțiunile necesare, conform procedurii, de către instituțiile abilitate.

Rusia a lansat sâmbătă, 14 ianuarie, un al doilea val de rachete asupra Ucrainei, forțând oamenii să se adăpostească, în timp ce sirenele au răsunat în toată țara, la doar câteva ore după loviturile aeriene de dimineață care au lovit infrastructuri critice în Kiev și în orașul Harkov din estul țării.

Autoritățile din Nikolaev, Lvov și Odesa au declarat că apărarea aeriană încearcă să doboare rachetele care se apropie. Explozii au fost auzite și în regiunea centrală Vinnița, potrivit autorităților ucrainene.