Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Imagini care pot afecta…

VIDEO Imagini care pot afecta emoțional. Poliția a inițiat o cauză penală, după ce o fată de 16 ani a fost snopită în bătaie de alte trei fete în localitatea Biești din Orhei. Primarul din Biești: „Cei implicați în incident, patru fete și un băiat, sunt locuitori ai altor sate”

Oamenii legii anunță că au inițiat o cauză penală pentru huliganism agravat după ce sâmbătă, 28 mai, o tânără de 16 ani a fost snopită în bătaie, lovită cu o creangă și dezbrăcată de haine de trei fete și un băiat, în localitatea Biești din raionul Orhei. În urma rănilor primite, victima a fost internată în spital pentru examinări și îngrijiri medicale.

Imagini cu tânăra snopită în bătaie au fost publicate duminică seara, 29 mai, pe canalul de Telegram Ungureanu 112.

*Urmează imagini care vă pot afecta emoțional

Potrivit Poliției, incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă, 28 mai, în satul Biești din raionul Orhei, după ce victima, o tânără de 16 ani, împreună cu o prietenă s-ar fi întâlnit cu alte două cunoscute, toate minore. La un moment dat, între victimă și una dintre fete s-a iscat un conflict care a degenerat în bătaie.

„Din declarațiile minorelor, pe alături trecea un tânăr de 18 ani, originar din Orhei, pe care acestea nu îl cunosc însă care a susținut verbal încăierarea în loc să intervină. Acesta urmează să fie audiat de polițiști, menționează oamenii legii.

Solicitat de Ziarul de Gardă, primarul localității Biești, Grigore Svecla, ne-a comunicat că incidentul s-a produs sâmbătă seara, 28 mai, în jurul orei 23:00, în comuna Biești. Primarul spune că în conflict au fost implicate cinci persoane, patru fete și un băiat, și că tinerii nu sunt locuitori ai comunei Biești, ci din localitățile vecine.

„Incidentul s-a întâmplat sâmbătă, în intervalul orelor 22:00-23:00 pe teritoriul comunei Biești. Un grup de tineri, patru fete și un băiat, care sunt în imagini nu sunt locuitori ai comunei Biești. Au fost sesizate organele de poliție. Poliția a identificat toate persoanele, cele patru fete, însă băiatul nu a fost identificat. Tânăra din imagini are 16 ani”, a declarat Grigore Svecla, primarul satului Biești.

Solicitat de Ziarul de Gardă, Vasile Stelea, primarul localității Chiperceni, raionul Orhei, ne-a comunicat că trei dintre tinerele care apar în imaginile video sunt din satul Chiperceni, iar victima este din Orhei.

„Așteptăm informații de la poliție și urmează să aibă loc ședința comisiei administrative disciplinare unde va fi pus în discuție cazul dat. Poliția investighează cazul”, a declarat Vasile Stelea, primarul din Chiperceni.

Potrivit poliției, fetele implicate în acest caz, cu vârstele de 14-16 ani, sunt audiate de către oamenii legii, în prezența părinților și a specialiștilor de resort. Poliția urmează să stabilească cauzele confilictului.

Tot poliția susține că victima a fost transportată la spital și internată pentru îngrijiri medicale. Suspectele, trei minore se află la evidență pentru abandon de domiciliu, iar părinții au fost sancționați de multiple ori contravențional.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru huliganismul agravat care se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani.