Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Eroi în halate albe…

VIDEO Eroi în halate albe s-au aliniat pe carosabil pentru a-i aduce un ultim omagiu. Medicul infecționist din Comrat, care a fost răpus de COVID-19, petrecut pe ultimul drum

Medicul infecționist Bargan Fiodor Dmitri, în vârstă de 45 ani, care activa în secția consultativă a Spitalului Raional Comrat și s-a stins fiind răpus de noul coronavirus a fost înmormântat marți, 26 mai, în localitatea sa de baștină.

Mai mulți medici îmbrăcați în halate albe, colegi cu doctorul răpus de virus, dar și prieteni sau oameni care l-au cunoscut pe medic, i-au adus un ultim omagiu. Aceștia s-au aliniat pe marginea drumului pe unde ulterior a trecut cortegiul funerar și au depus flori alături de sicriu.

Decesul doctorului a fost confirmat luni, 25 mai, de către Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale.

„Cu regret, anunțăm despre decesul medicului Bargan Fiodor Dmitri, de 45 ani, din UTA Găgăuzia, care activa în secția consultativă a Spitalului Raional Comrat, ca medic infecționist. Un specialist priceput și un om cu o conduită ireproșabilă. Exprimăm sincere condoleanțe familiei și colegilor. Dumnezeu să-l odihnescă în pace”, a informat MSMPS.

Bargan Fiodor Dmitri a fost internat pe data de 15.05.2020, la Spitalul Clinic Republican, fiind confirmat pozitiv la infecția COVID-19. Potrivit autorităților, medicul suferea și de alte maladii concomitente.

Până la data de 26 mai, în R. Moldova au fost înregistrate deja 7 147 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 265 de decese și 3 884 persoane tratate.