Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Drum nou cu un…

VIDEO Drum nou cu un metru mai îngust decât cel vechi într-o localitate din nordul țării: „Două mașini nu încap”. Primarul dă vina pe gropile de canalizare

Un segment de drum proaspăt reparat din satul Nicoreni, raionul Drochia, a stârnit nemulțumirea localnicilor, scrie nordnews.md. Sătenii afirmă că noul drum este mult mai îngust decât cel vechi, iar șoferii nu mai pot circula pe două benzi.

Localnicii spun că, pe alocuri, drumul a fost îngustat cu mai bine de un metru: „Noi acum am măsurat și când până la făcut drumul era 5 m, dar acum asfalt curat îi 3,95 și atât. Două mașini nu încap, ea o să intre aici, pe glodul acesta care au facut”, s-a plâns o femeie jurnaliștilor de la NordNews.

Potrivit sursei citate, lucrările de reabilitare au fost încheiate acum două săptămâni. Drumarii au împrăștiat pietriș pe acostament, iar oamenii se plâng că apele pluviale împrăștie prundișul pe drumul proaspăt asfaltat.

„Bătaie de joc. Râs din bani. Ce acesta-i drum? Eu de dimineață când am mers pe aici eram să îmi rup picioarele prin pietrele acelea.Cât era să mai pună jumătate de metru, să făcut cât era de lat drumul. Au îngustat să facă economie și mai mult au pierdut”.

„Trebuia să puie mai lat așa cum a fost șoseaua și era să fie bun, dar așa nu îi chiar bun  Merge apa la vale, ia uitați-vă cum a mers și a mânat”

Segmentul de drum reparat măsoară peste 600 de metri și a fost renovat în cadrul programului „Drumuri bune 2020”, scrie nordnews.md. Lucrările au costat peste un milion de lei.

Primarul satului susține că drumul nu putea fi extins din cauza unor gropi făcute de Moldtelecom.

„Nicidecum nu se poate de extins anume această porțiune. Fiindcă, dacă priviți atent acolo sunt una, două și a treia groapă de canalizare, care a fost instalată în 2001 de către Moldtelecom. Chiar dacă cu aceste lacune, dar până când suntem satisfăcuți. Noi nu dispunem de alte surse”, a spus primarul satului Nicoreni, Mihai Rotaraș.

Programul „Drumuri bune 2020” a demarat la începutul lunii iulie. Statul preconizează să cheltuie 1,37 miliarde de lei.