Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Dosar penal pentru un…

VIDEO Dosar penal pentru un bărbat din Căușeni, după ce a urcat în stare de ebrietate la volan. Ce concentrație de alcool a arătat aparatul Drager

Sursa: Captură foto Poliția R. Moldova

Un bărbat de 44 de ani din Căușeni s-a ales cu dosar penal, după ce a urcat în stare de ebrietate la volan, „punând în pericol atât propria viață, cât și a celorlalți participanți la traficul rutier”, anunță Poliția R. Moldova într-un comunicat.

Polițiștii au stopat pe o stradă din oraș un automobil de model Opel, care se deplasa neuniform.

În timpul documentării, de la conducătorul auto s-a simțit un miros puternic de alcool și a fost supus testării alcoolscopice. Aparatul Drager a arătat o concentrație de 1,36 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

„Mașina a fost dusă la parcarea specială, iar bărbatul este documentat penal pentru conducerea unui vehicul în stare de ebrietate cu grad avansat. Reamintim, consecințele stării de ebrietate la volan pot fi fatale! Nu uitați! Viața are prioritate!”, se spune în comunicat.

Pe parcursul a opt luni ale anului 2023, în R. Moldova au avut loc 1279 de accidente rutiere în care și-au pierdut viața 122 de persoane, iar peste 1500 s-au ales cu traumatisme. Datele au fost prezentate pe 8 septembrie 2023, de șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unor audieri publice pe subiectul asigurării securității rutiere în țara noastră, în perioada 2020-2023.

În ultimii trei ani, conform șefului IGP, numărul accidentelor a crescut cu 1,3%. De cele mai multe ori, accidentele rutiere sunt cauzate de viteza excesivă, neacordarea priorității pietonilor și altor vehicule, precum și condusul în stare de ebrietate.

De la începutul anului, au fost înregistrate 153 de accidente cu implicarea angajaților poliției, iar 63 de angajați erau în afara orelor de serviciu.