Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Doi tineri, tunși forțat…

VIDEO Doi tineri, tunși forțat la o benzinărie din Călărași. Un grup de persoane i-au înjurat pentru că aveau părul lung

Doi tineri în vârstă de 19 ani au fost înjurați și agresați verbal și fizic pentru că aveau părul lung. Incidentul a avut loc în luna iulie la o benzinărie din orașul Călărași. Cei doi tineri au fost tunși forțat de un grup de persoane necunoscute, care ar fi fost sub influența băuturilor alcoolice. 

Contactată de ZdG, una dintre victime a povestit că imediat ce a intrat în magazinul de la benzinărie a fost înjurată de un grup de persoane necunoscute pentru simplul fapt că… avea părul lung.

„Au început să spună că nu e frumos și nu e la modă să ai părul lung. Eu le-am zis că nu vreau să mă tundă și ei m-au agresat, dar nu m-au bătut pentru că acolo câțiva oameni le ziceau să nu ne bată”, povestește unul dintre băieți.

Din imaginile video remise în adresa redacției ZdG, se vede cum cei doi tineri sunt tunși forțat cu o foarfecă pe care făptașii ar fi cerut-o de la vânzătorul din magazin.

Publicitate
Publicitate

„Facem „причоскэ” (tunsoare). Nu trebuie „лысый” (chel), trebuie să faci o „причоскэ” bărbătește”, spune unul dintre făptași în timp ce îi tunde părul unui tânăr.

Pentru că ulterior unul dintre tineri a refuzat să se supună, acesta a fost agresat verbal, iar la un moment dat a fost lovit chiar și cu piciorul: „Vino încoa să îți tăiem o gâță. O gâță numa. Oprește-te. „Причоска” dă să ți-o facem. „Любая”  (oricare) gâță dă”.

Tânărul ne-a mai povestit că nu a depus o plângere la poliție pentru că îi este frică: „Ei ne-au întrebat unde locuim ca să vină să verifice dacă ne-am tuns. Ulterior i-am întâlnit în stradă și m-au întrebat dacă am apelat la poliție”.

Totul s-ar fi întâmplat în vizorul camerelor de filmat din interiorul benzinăriei, însă imaginile video nu au ajuns pe mâna poliției pe motiv că acestea sunt păstrate doar timp de o săptămână. Mai mult decât atât, angajatul magazinului nu ar fi intervenit să aplaneze conflictul și nici nu a chemat poliția.

Administratorul benzinăriei din Călărași susține că vânzătorului i-ar fi fost frică să apeleze la poliție pentru că grupul de persoane era agresiv.

„Din câte știu, acolo erau mai multe persoane un pic servite. Erau mai mulți agresivi și incidentul a fost rapid, vreo 10 minute. Poliția m-a contactat câteva zile în urmă și m-a întrebat dacă nu îi cunosc pe cei doi tineri”, a menționat administratorul benzinăriei pentru ZdG.

Deși anterior poliția a refuzat să ne ofere detalii pe acest caz, ulterior am reușit să luăm legătura cu Marin Cernei, șef adjunct al Inspectoratului de Poliție Călărași.

„Întâmplător am intrat în posesia filmulețului în cauză și ne-am autosesizat. Nu ne-a contactat nimeni. Toți făptașii au fost identificați, cu excepția celor doi tineri. Urmează investigarea cauzelor și inițierea unei cauze penale”, a menționat Cernei.

Șeful adjunct de la IP Călărași nu a putut să ne ofere mai multe informații, precizând că nu este executorul materialului și că este prematur, la momentul actual, să ne ofere detalii.

Publicitate
Publicitate