Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Curtea Constituțională a validat…

VIDEO Curtea Constituțională a validat mandatul unui deputat PAS în Parlamentul R. Moldova

Curtea Constituțională (CC) examinează marți, 14 septembrie, sesizarea Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu privire la validarea mandatului de deputat în Parlamentul R. Moldova al lui Viorel Barda, candidat supleant din partea Partidului Acțiune și Solidaritate.

CEC a aprobat în ședința de joi, 26 august, inițierea procedurii de validare a mandatului de deputat pentru Viorel Barda, ulterior raportul fiind transmis Curții Constituționale, care astăzi va decide asupra validării mandatului.

Cronologia ședinței:

Ora 10:03 CC a validat mandatul deputatului PAS Viorel Barda.

Ora 09: 45 Membrii CC au intrat în deliberări.

Ora 09:40 Candidatul PAS, Viorel Barda, a declarat că nu există niciun conflict pentru exercitarea viitorului mandat de deputat.

O sesizare în acest sens a fost expediată de către CEC către Înalta Curte la 26 august curent.

Viorel Barda va veni să o înlocuiască pe Zinaida Popa în fracțiunea PAS, după ce aceasta a renunțat la funcția de deputată pentru a-și continua activitatea în calitate de vicepreședintă a Fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC).

Parlamentul de la Chișinău a adoptat marți, 24 august, Hotărârea privind cererea de demisie depusă de către deputata din Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Zinaida Popa. La ședința Parlamentului din data de 20 august, Zinaida Popa a anunțat că renunță la funcția de deputat, pentru a-și continua activitatea în calitate de vicepreședintă a Fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate din Consiliul Municipal Chișinău.

În urma alegerilor parlamentare din 11 iulie curent, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a obținut 63 de mandate, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) – 32 de mandate, iar Partidul Politic „ȘOR” – 6 mandate.