Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Ședința CEC. CEC a…

VIDEO Ședința CEC. CEC a stabilit data alegerilor locale noi pentru funcția de primar în patru localități din R. Moldova

Imagine-simbol

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au aprobat în cadrul ședinței de joi, 26 august, 19 proiecte. CEC a stabilit data alegerilor locale noi pentru funcția de primar în patru localități din R. Moldova. Tot în cadrul ședinței, CEC a acordat mandate de consilier în 14 localități din țară.

În cadrul ședinței de luni, reprezentanții CEC au examinat proiectele cu privire la acreditarea observatorilor internaționali din partea Consulatului General al Republicii Turcia la Comrat, UTA Găgăuzia, în vederea monitorizării alegerilor pentru Adunarea Populară a UTA Găgăuzia din 19 septembrie 2021 și înregistrarea interpretului.

Cronologia ședinței CEC din 26 august:

Ora 10:23 CEC a aprobat proiectul cu privire la inițierea procedurii de validare a unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. La 24 august, Parlamentul a luat act de demisia Zinaidei Popa, deputata PAS. Astfel, CEC propune CC spre validare mandatul de deputat a lui Bardar Viorel. Detalii aici.

Este vorba de mandatul lui Viorel Barda, care o va înlocui pe Zinaida Popa în fracțiunea PAS, după ce aceasta a renunțat la funcția de deputată pentru a-și continua activitatea în calitate de vicepreședintă a Fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate din Consiliul Municipal Chișinău.

Ora 10:22 Membrii CEC au aprobat un șir de proiecte cu privire la atribuirea mandatelor de consilieri în Consiliile sătești din mai multe raioane din țară.

Ora 10:12 CEC a adoptat proiectul cu privire la atribuirea unui mandat de consilier în Consiliul comunal Bubuieci, municipiul Chișinău

Ora 10:11 CEC a adoptat proiectul cu privire la atribuirea unor mandate de consilier în Consiliul municipal Chișinău. Detalii aici.

Ora 10:09 Membrii CEC au votat proiectul cu privire la acreditarea observatorilor internaționali din partea Consulatului General al Republicii Turcia la Comrat, UTA Găgăuzia, în vederea monitorizării alegerilor pentru Adunarea Populară a UTA Găgăuzia din 19 septembrie 2021 și înregistrarea interpretului. Chesa Andrei a fost înregistrat în calitate de interpret. Din partea UE au fost delegate trei persoane în vederea monitorizării alegerilor.

Ora 10:05 CEC a aprobat proiectul de hotărâre cu privire la stabilirea datei alegerilor locale noi ale primarilor în unele localități pentru data de 21 noiembrie 2021. Asfel, la 21 noiembrie, în localitățile Palanca, Ștefănești, Bălceana și Hlinoaia vor avea loc alegeri locale noi.

Ora 10:03 Ordinea de zi a fost aprobată unanim.

Ora 10:02 Ședința CEC a început. Șase membri prezenți la ședință. Președintele CEC, Dorin Cimil, și secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, sunt în concediu.