Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Curse ilegale în parcul…

VIDEO Curse ilegale în parcul „Valea Trandafirilor”. Trei tineri, sancționați pentru încălcarea prevederilor Regulamentului circulației rutiere

Tinerii, care în noaptea de 22 spre 23 ianuarie, în jurul orei 04:00, au încălcat regulile de circulaţie rutieră prin comportament agresiv, deplasându-se pe o alee din parcul Valea Trandafirilor din capitală, au fost identificaţi şi escortați la Inspectoratul de Poliţie Botanica pentru a explica faptele.

Ieri, 24 ianurie, ofițerii Inspectoratului Național de Securitate Publică împreună cu Direcţia de Poliţie a municipiului Chişinău au indentificat persoanele care au organizat o cursă ilegală în parcul „Valea Trandafirilor”. Cei care au săvârșit încălcarea s-au dovedit a fi 3 tineri cu vârsta de 16, 20 și 21 de ani, din Chișinău.

Tânărul de 21 de ani a fost sancționat pentru încălcarea prevederilor Regulamentului circulației rutiere, săvârşită prin manifestarea de comportament agresiv, procesul – verbal fiind expediat în Instanța de Judecată cu propunerea de a fi aplicată sancțiunea de 30 – 40 unități convenționale și 5 puncte de penalizare, cu privarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioada de la 6 – 12 luni.

Cel de 20 de ani a luat în chirie un automobil de marcă BMW și l-a predat prietenului său minor, de 16 ani. Pentru că a predat conducerea mașinii unei persoane care nu deține permis de conducere, a fost sancționat cu 4500 de lei.

Pe numele minorului a fost întocmit proces – verbal pentru conducerea unui automobil fără permis de conducere, fiindu-i aplicată amenda de 3000 de lei, dar și pentru încălcarea RCR, săvârșite prin manifestare de comportament agresiv, fiind expediat procesul – verbal în Instanța de Judecată cu recomandarea agentului constatator de a fi aplicată amendă în mărime de 2000 de lei.

După incident, cu o reacție a venit primarul general al capitalei, Ion Ceban.

În ultima periodă unele rețele noi de socializare au devenit periculoase în deosebi pentru tineri.Un tânăr recent a căzut de la etaj într-un Mall, altul a nimerit cu mașina într-un lac, iar niște „măgari” au intrat cu mașinile în parcul Valea Trandafirilor pentru a arăta cât sunt de „tari” și nesimțiți. Am solicitat poliției și preturii toate informațiile. Trebuie să fie identificați și sa fie întocmite procese verbale, iar numele eroilor să fie făcute public. Eu am încredere in poliție și cred că vor face lumină la fel ca și în cazul celui care vandaliza expozițiile dedicate medicilor”, susținea Ceban cu câteva zile în urmă.

În noaptea de 22 ianuarie, în jurul orei 4:00, au fost organizate curse ilegale în parcul „Valea Trandafirilor” . Imaginile înregistrate video au ajuns pe Tik Tok. Doi șoferi la volanul automobilelor de model BMW s-au luat la întrecere pe aleile principale ale parcului.