Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Cele mai vizionate materiale…

VIDEO Cele mai vizionate materiale video publicate de Ziarul de Gardă în 2023 | Top ZdG

În 2023, pe canalul Ziarului de Gardă de pe youtube au fost publicate 285 de clipuri lungi (investigații, reportaje, interviuri, voxuri, emisiuni de știri, podcasturi) și 93 de clipuri de tip short. Luate împreună, videoclipurile noastre au vizionate de 4,95 milioane de ori. Mai jos vedeți care au fost cele mai populare videoclipuri publicate în 2023 pe canalul nostru de youtube.

1. Stăpânii petrolului extras în R. Moldova

Materialul, publicat în februarie 2023, dezvăluia detalii despre persoanele care exploatau zăcămintele de petrol din sudul R. Moldova. ZdG scria atunci că, ani la rând, exploratori de „aur negru” au folosit gratuit subsolul țării și au sărăcit bugetul de stat cu sute de milioane de lei, iar în ultimii doi ani intermediari din lumea K1 au intrat, discret, în afacerea cu hidrocarburi. Investigația video, care poate fi văzută mai jos, a adunat 119 mii de vizualizări pe youtube.

2. „Gaz nu am, nu vreau să-l sponsorizez pe Putin”

Pe locul doi se clasează un material făcut tot în raionul Cahul. Clipul a adunat 105 mii de vizualizări și redă experiența unui locuitor al satului Manta, care afirma că a ieșit din iarnă doar cu 100 de lei, atât cât l-a costat carburantul ca să adune crengi pe care ulterior le-a tocat și le-a folosit la încălzirea locuinței sale. Detalii vedeți în clipul de mai jos

3. Armata cu ZERO lei alocați pentru achiziționarea tehnicii militare în ultimul deceniu

R. Moldova nu are niciun avion de luptă, elicopter sau tanc, iar în ultimii 10 ani a alocat și cheltuit zero lei pentru achiziţionarea tehnicii militare, atenția fiind îndreptată spre întreținerea echipamentelor care în proporție de 90% datează din epoca sovietică. Cei mai mulți bani alocați armatei merg spre nevoile speciale ale forțelor armate și plata salariilor. Această „radiografie” a înzestrării tehnice a Armatei R. Moldova, publicată de ZdG în mai 2023, a acumulat 87 de mii de vizualizări.

4. „Ne aduc americani și români”, „Maia Sandu îi vândută americanilor”, „Războiul din Ucraina îi fals”

Pe locul patru în topul clipurilor publicate de ZdG în 2023 este un reportaj de la unul dintre protestele organizate de Șor în luna martie în centrul Chișinăului. Participanții enunțau motive complet diferite atunci când erau întrebați pentru ce protestează, invocând atât problema prețurilor mari, cât și probleme de ordin lingvistic sau geopolitic. Unii au spus că protestează împotriva prețului mare la gaz, alții pentru ca Maia Sandu „să nu aducă americani și români în Moldova” și „să nu pornească războiul împreună cu cei din Ucraina”. Unii participanți susțineau că, de fapt, războiul din Ucraina ar fi fals, iar alții afirmau că „Putin o fost nevoit să pornească războiul”. Reportajul, care a adunat până acum aproape 77 de mii de vizualizări, poate fi văzut mai jos:

5. Dosarele penale FĂRĂ FINALITATE ale oamenilor lui Plahotniuc

În acest material, publicat în luna iunie, ZdG arăta că, după patru ani de când „coordonatorul” Vladimir Plahotniuc a plecat din R. Moldova, fiind urmat și de unii dintre acoliții săi, niciunul dintre dosarele pornite pe numele lor nu a ajuns la o finalitate. Nici Plahotniuc, nici alte persoane apropiate lui nu au ajuns să fie condamnate sau să ispășească vreo pedeapsă cu închisoarea. Vedeți materialul integral în continuare:

În 2023 ZdG a continuat să publice pe youtube și materiale te tip short. Cel mai vizualizat dintre acestea reprezenta un schimb de replici între premierul Dorin Recean și Marina Tauber, deputată a Partidului Șor, declarat între timp neconstituțional.

Topul celor mai vizualizate materiale de tip Short poate fi văzut mai jos:

  1. Discuții între Recean și Tauber despre miliardul furat și „patronul” Ilan Șor – 110 mii vizualizări
  2. Protest pentru „apărarea limbii moldovenești”: „Eu știu tet, da’ vorba nică” – 89 mii vizualizări
  3. Marina Tauber, despre salariile plătite la negru în Partidul Șor – 72 mii vizualizări
  4. „Orhei este Europa” | „Șor și-a luat ce i-a trebuit și a plecat” Vocile Adunării „Moldova Europeană” – 45 mii vizualizări
  5. Armata R. Moldova, descrisă pe scurt – 40 mii vizualizări

Unele dintre materialele produse de ZdG în 2023 au fost publicate și pe facebook. Iată care a fost topul celor mai vizionate videoclipuri pe paginile de facebook Ziarul de Gardă și Reporter de Gardă:

  1. „Am ieșit din iarnă cu 100 de lei. Gaz nu am, nu vreau să-l sponsorizez pe Putin” – 2 milioane de vizualizări
  2. Discuția dintre atacatorul de la aeroport și mama sa, după săvârșirea dublului omor – 1,1 milioane de vizualizări
  3. Stăpânii petrolului extras în R. Moldova – 618 mii de vizualizări
  4. O fetiță de 8 ani a murit la spital. Bunica ei luptă pentru a afla adevărul despre deces – 536 mii de vizualizări
  5. Teo a trăit doi ani și două luni – 376 mii de vizualizări

Versiuni adaptate ale materialelor produse de Ziarul de Gardă mai pot fi văzute pe conturile noastre de Instagram și TikTok.