Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Autoritățile din sănătate vor…

VIDEO Autoritățile din sănătate vor întruni Comitetul de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 pentru a propune deschiderea integrală a etapei trei de vaccinare

sursa foto: IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”

Autoritățile din sănătate anunță că, săptămâna viitoare, Comitetul de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 se va întruni în ședință pentru a propune deschiderea integrală a etapei trei de vaccinare. Solicitată de Ziarul de Gardă, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Cristina Stratulat, ne-a spus că pe 11 mai a început etapa trei de vaccinare graduală a populației.

Despre propunerea de a deschide etapa trei de vaccinare a anunțat joi, 13 mai, secretarul de stat al MSMPS Denis Cernelea în cadrul unei conferințe de presă. Totodată, Cernelea a precizat că Platforma pentru programarea online la vaccinare este deja disponibilă.

„Săptămâna viitoare vom întruni Comitetul de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 pentru a propune deschiderea integrală a etapei trei de vaccinare. Decizia urmează să fie anunțată. Un lucru la fel de important pe care trebuie să-l precizăm este faptul că Platforma pentru programarea online la vaccinare este deja disponibilă. Platforma a fost elaborată cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății. Platforma poate fi accesată de astăzi, accesând www.vaccinare.gov.md”, a precizat secretarul de stat.

Responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) au emis un comunicat de presă prin care anunță că începând de joi, 13 mai, cetățenii se pot programa online la vaccinare împotriva COVID-19, accesând platforma națională  www.vaccinare.gov.md.  Astfel, cei care sunt eligibili pentru vaccinare la această etapă vor introduce datele la secțiune programare, iar cei care nu sunt eligibili la această etapă, se vor înregistra în lista de așteptare.

Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au aprobat, în cadrul unei ședințe, categoriile de persoane eligibile pentru a fi imunizate la etapa trei de vaccinare împotriva COVID-19, etapă care a început marți, 11 mai.

Responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că R. Moldova va recepționa în perioada următoare un nou lot de vaccin AstraZeneca prin intermediul Platformei COVAX. Este vorba despre 45 600 de doze de vaccin. 

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie curent, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.