Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Apelul pentru justiție al…

VIDEO Apelul pentru justiție al unei mame, fiul căreia a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru că și-a omorât soția

În decembrie 2020, Anatolie Dubița a fost condamnat la 30 de ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de faptul că și-a ucis, prin strangulare, soția. Pedeapsa a fost aplicată de către Curtea de Apel Chișinău, după ce dosarul a fost rejudecat. Inițial, acesta fusese condamnat la 17 ani de pușcărie.

Ana Dubița, mama lui Anatolie a ajuns la ZdG supărată pe justiția din R. Moldova. Dar, nu pe faptul că aceasta i-a condamnat fiul pentru omorul săvârșit în 2017, ci pentru faptele care au precedat crima. Aceasta afirmă că, inițial, încă în 2016, fiul său ar fi fost bătut, iar organele de drept nu au investigat eficient acel incident. Ba dimpotrivă, din victimă, fiul ei ar fi fost transformat în vinovat, iar acest aspect ar fi dus, ulterior, la producerea crimei din ianuarie 2017.

Atunci, Anatolie Dubița, fiind în stare de ebrietate alcoolică, în urma unui conflict pe care l-a avut cu concubina sa, din motive de gelozie, a apucat-o cu ambele mâni de gât, sugrumând-o, apoi i-a aplicat intenţionat mai multe lovituri cu pumnii peste diferite părţi ale corpului, în deosebi în regiunea capului, după care a lăsat-o în şanţul de scurgere de pe marginea traseului.

Vedeți, mai jos, decizia Curții de Apel Chișinău pe cazul Anatolie Dubița

Ana Dubița susține că a fost de mai multe ori în audiență la procuratură și a cerut organelor de drept să facă dreptate în incidentul produs în 2016, dar fără succes. Femeia speră că, după ce mesajul ei va fi publicat în ZdG, reprezentanții organelor de drept vor avea o altă atitudine față de solicitările sale.

Vedeți, mai jos, apelul integral transmis de Ana Dubița prin intermediul ZdG.