Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ A început vaccinarea împotriva…

VIDEO A început vaccinarea împotriva COVID-19 a personalului din asistența medicală primară

sursa foto: privesc.eu

Astăzi, 12 martie, în Republica Moldova a fost lansată campania de vaccinare împotriva COVID-19 a personalului din asistența medicală primară. Primii au fost imunizați angajații care lucrează în cadrul IMPS Asociația Medicală Teritorială Buiucani (AMT Buiucani).

„La ora 10.30, Asociația Medicală Teritorială Buiucani a primit 500 de doze, iar la ora 11.00 în cadrul asociației a fost demarată campania de vaccinare. Până la ora 14.45 au fost vaccinați 87 de angajați: medici de familie, asistente medicale, infirmiere, șoferi și lucrători din blocul administrativ”, a declarat în cadrul evenimentului de lansare a campaniei, directorul adjunct al IMPS Asociația Medicală Teritorială Buiucani Lina Baranov.

Lina Baranov a mai menționat: „Avem de vaccinat 447 de angajați din cadrul AMT Buiucani, din cadrul Centrelor de Sănătate aflate în suburbii și din Asistența Medicală Urgentă”.

„Trebuie să ne vaccinăm, doar așa putem scăpa”, a spus medicul ORL din cadrul AMT Buiucani Tatiana Botizatu.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) astăzi, 12 martie, au fost repartizate 18 mii de doze de vaccin împotriva COVID-19, cu care vor fi imunizați lucrătorii din centrele de sănătate raionale și instituțiile din asistența medicală primară.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

Joi, 4 martie, autoritățile din R.Moldova au recepționat lotul de 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca, prin intermediul platformei COVAX.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), până astăzi, au fost vaccinate 9.341 de persoane.