Principală  —  IMPORTANTE   —   Victor Chironda, despre demiterea sa…

Victor Chironda, despre demiterea sa din funcția de viceprimar al municipiului Chișinău: era clar de ceva timp ca nu mă încadrez în această „echipă de vis” a corupților din Primărie

sursa: Victor Chironda/ Facebook

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi în ședința CMC a fost o răfuiala politică tipică. Și nu este atât o răfuială a primarului cât a celor care controleaza domeniul construcțiilor în oraș”, declară Victor Chironda, după ce majoritatea consilierilor municipali au votat pentru demiterea lui din funcția de viceprimar.

În cazul hotelului Național sistemul s-a supărat așa de tare încât a decis să mă demită, cu acordul și suportul plenar celui care ar fi trebuie să mă apere (…) Felul în care a fost luată decizia de demolare a acestui hotel și mai ales reacția primarului la această problemă este o capitulare publică a Primăriei în fața grupurilor de interes care se îmbogățesc repede, peste noapte, din contul avuției publice.

„Pentru mine nu este o tragedie această plecare din funcție. Era clar de ceva timp ca nu ma încadrez în această „echipă de vis” a corupților din Primărie. Mi-a devenit clar acest lucru când tentativele mele de reorganizare a Direcției Arhitectură și Direcției de Transport au fost blocate, iar în loc să aducem oameni noi la Primărie, primarul a preferat să lucreze cu oamenii vechi și experimentați în implementarea schemelor”, mai declară Chironda.

Victor Chironda a fost demis din funcție după ce un grup de lucru, compus din șase funcționari de la Primăria Chișinău a ajuns la concluzia că viceprimarul municipiului Victor Chironda a lipsit nemotivat de la locul de muncă, începând cu 31 mai și până pe 4 iunie.

Marți, 16 iunie, Victor Chironda i-a solicitat primarului Ion Ceban inițierea unei anchete de serviciu în privința arhitectului-șef al orașului, șefei Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare, Svetlana Dogotaru, dar și executorilor care, potrivit lui Chironda, au falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11 martie curent și „au contribuit la încălcarea procedurilor de elaborarea a PUD-ului și de autorizare a desființării Hotelului Național”.

Victor Chironda a declarat că, în timp ce se afla în concediu, viceprimarul Ilie Ceban a semnat autorizația de demolare a Hotelului Național, lucru pe care el a refuzat anterior să-l facă din motiv că nu exista o decizie finală și aprobată în legătură cu ceea ce urmează să fie construit în locul hotelului după demolare.

În replică, primarul capitalei, Ion Ceban, a menționat că „era bine dacă viceprimarul nu lipsea nemotivat de la lucru”, declarând că viceprimarul „are restanțe la capitolul comunicare cu responsabilii din alte direcții”.