Principală  —  IMPORTANTE   —   Misiune încheiată. Cei șase funcționari…

Misiune încheiată. Cei șase funcționari de la Primăria Chișinău au ajuns la concluzia că acțiunile viceprimarului Victor Chironda contravin statutului funcției de demnitate publică. Chironda: din câte înțeleg la ședința de azi a CMC va fi solicitată demiterea mea

Victor Chironda

În rezultatul examinării unor acte și analizei declarațiilor unor persoane audiate, grupul de lucru, compus din șase funcționari de la Primăria Chișinău, au ajuns la concluzia că viceprimarul municipiului Victor Chironda a lipsit nemotivat de la locul de muncă, începând cu 31 mai și până pe 4 iunie, se arată în scrisoarea pe care Chironda susține că a primit-o în dimineața zilei de vineri, 2 iulie.

În scrisoare se face referire la un raport al grupului de lucru care a ajuns la concluzia că acțiunile constatate de ei constituie abateri disciplinare.

Acestea denotă lipsă de responsabilitate și nu este un bun exemplu personal, se mai arată în actul semnat de primarul capitalei, Ion Ceban, în care se mai precizează că Victor Chironda nu și-a executat corespunzător obligațiile.

„Nu mi s-a prezentat evaluarea activității mele și dovezile privind neîndeplinirea atribuțiilor (…) Din cîte înțeleg la ședința de azi a CMC va fi solicitată demiterea mea”, susține Chironda.

sursa: Victor Chironda/ Facebook

Marți, 16 iunie, viceprimarul capitalei Victor Chironda i-a solicitat primarului Ion Ceban inițierea unei anchete de serviciu în privința arhitectului-șef al orașului, șefei Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare, Svetlana Dogotaru, dar și executorilor care, potrivit lui Chironda, au falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11 martie curent și „au contribuit la încălcarea procedurilor de elaborarea a PUD-ului și a procedurilor de autorizare a desființării Hotelului Național”.

Victor Chironda a declarat că, în timp ce se afla în concediu, viceprimarul Ilie Ceban a semnat autorizația de demolare a Hotelului Național, lucru pe care el a refuzat anterior să-l facă din motiv că nu exista o decizie finală și aprobată în legătură cu ceea ce urmează să fie construit în locul hotelului după demolare.

În replică, primarul capitalei, Ion Ceban, a menționat că „era bine dacă viceprimarul nu lipsea nemotivat zile întregi de la lucru”, declarând că viceprimarul „are restanțe la capitolul comunicare cu responsabilii de la alte direcții”.

Pe 17 iunie, Primăria municipiului Chișinău a anunțat că a emis o dispoziție cu privire la crearea unui grup de lucru, prin care s-a dispus examinarea absenței de la locul de muncă a viceprimarului Victor Chironda.