Principală  —  IMPORTANTE   —   Veteranul războiului de pe Nistru,…

Veteranul războiului de pe Nistru, reținut astăzi de reprezentanții structurilor de forță din regiunea transnistreană, a fost eliberat

Foto: Chiril Moțpan/ Facebook

Dorel Roșca, veteran al războiului de pe Nistru, care a fost reținut în dimineața zilei de 5 octombrie, la pretinsul post vamal din satul Lunga, raionul Dubăsari, teritoriu controlat de către administrația de la Tiraspol, a fost eliberat. Anunțul a fost făcut de fostul deputat al Platformei DA Chiril Moțpan.

Potrivit lui Moțpan, veteranului războiului de pe Nistru i s-au adus învinuiri precum că în campania prezidențială ar fi distribuit foi volante în zona punctelor de trecere și control vamal a autorităților neconstituționale din stânga Nistrului.

„După cinci ore de interogare la sediul mgb-lui transnistrean, pe motive hilare, Dorel Roșca a fost eliberat. I s-au adus învinuiri că, în campania prezidențială, ar fi distribuit foi volante în zona punctelor de trecere și control vamal a autorităților neconstituționale din stânga Nistrului. Ce sa zic? Bătaie de joc! Anterior au fost declarate persoane indezirabile pe teritoriul așa-zisei pmr Victor Timiș, Iurie Coțofan și Valeriu Mîțul, pe care l-am petrecut astăzi pe ultimul drum. Cine urmează?”, a spus Moțpan într-o postare pe Facebook.

Asociația Promo-LEX a anunțat că, în dimineața zilei de 5 octombrie, la pretinsul post vamal din satul Lunga, raionul Dubăsari, teritoriu controlat de către administrația de la Tiraspol, a fost reținut Dorel Roșca, veteran al războiului de pe Nistru. Detalii aici.

Potrivit Promo-LEX, Dorel Roșca urma să ajungă în satul Corjova pentru a aduce un omagiu de rămas bun unui alt veteran, Valeriu Mițul, care a decedat pe 2 octombrie curent.

Peste o oră de verificări, susțin reprezentanții Asociației, așa-numita miliție locală a informat veteranii că Dorel Roșca este anunțat în urmărire în regiunea transnistreană, fiind ulterior reținut arbitrar și escortat la sediul „miliției” din Dubasari.

În context, Asociația Promo-LEX a solicitat autorităților constituționale, inclusiv Biroului Politici de Reintegrare, să asigure eliberarea imediată și necondiționată a lui Dorel Roșca și să depună eforturi suplimentare pentru a rezolva problema reținerilor și restricțiilor abuzive efectuate de către administrația de facto de la Tiraspol.